haftalık kayd

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba herkze iyi günler sevgiler saygılar.Öncelikle ilgilenen tüm üstadlara teşekkürlerimi sunarım.Konuya gelince OCAK AYI sayfasındaki şablona göre form üzerinden kayd yapmam gerekiyor kod bilgilerim yetersiz olduğu için bir sonuca ulaşamadım. OCAK AYI sayfası 4 bölümden oluşmakta 1 ila 51 arası 51 ila 101 arası 101 ila 151 arası 151 ila 199 arası satırlardan olıuşmakta bunun sebebi 1 ayda 4 çalışma hafta olmasından dolayı yanİ haftalık kaytıtlar yapılacak her bölüm içinde 6 bölüme ayrılmış satırlar halinde küçük bölümler bulunmakta bunun sebebi ise 1 haftada 6 çalışma günü olmasından dolayı. Yapmak istedğim olay form userindeki combobox lardan ilgili hücrelere kayıt yapmak (A) sütununa her zaman yukarıdan aşağı tarih yazdıralacak form üzerinde bunun için bir buton koydum göreceksiniz zaten. (B) sütununa gelince olay şimdi burada başlıyor form üzerinde göreceğiniz gibi comboboxlar Frame içersine alınmış guruplar halinde frame başlığındada abelittim ilk gurup (B) ve (C) sütunları için ikinci grup (D) ve (E) sütunları için üçüncü gurup sadece (F) sütunu için dörtüncü grüp sadece (G) sütunu için evet şimdi burada alt alta gelecek şekilde kayıtlar yapılması gerekiyor ve ikinci kaydı yaparken yani fahtanın ikinci günü olan bir alt gruba atlaması gerekiyor ve bir husus da kayda böyle devam ederken haftanın son gününe gelindiğinde bir alta ikinci hafta gurubuna atlaması gerekiyor ve son haftanın son gününe gelidiğinde mümkünse kayıt izni vermesin yada uyarı versin istiyorum. Eğer sizleri çok yormiyacaksam form userinde sol tarafta blunan listbox a sadece A sütununda bulunan tarihleri çekip çift tıklayarak ilgili gurupdaki verileri ilişkili olduğu combobox lara çekip düzenleme yapmak istiyorum. son bir isteğim olacaktı mümkünse diyelimki haftanın 5 günü kayıt yapıldı ama 6 ıncı gün kayıt yapılmadı yani o gün tatil idi diyelim kayıt yaparken PC üzerindeki tarihde yeni haftaya geçildiği için kaydın otomatik olarak yeni haftaya atlmasını istiyorum umarın açıklayıcı olmuştur ilgilenen tüm üstadlarıma şükranlarımı runarım hayırlı çalışmaklar dilerim. Dosyayı buradan indirebilirsiniz