Haftasonu Renkli

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katılan fazla bi excel bilgisi olmayan bi vatandaşım :) aylık bi program hazırlıyacağım pazar günleri çalışmıyoruz pazar günlerini sarı mavi fark yapmaz bi renge boyamak istiyorum ama bunu hazırlayıp göndermenizi değil bana anlatmanızı rica ediyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Dosya eklemeden anlayamazsınız.
Ekli dosyayı inceleyiniz.

B ve C sütünündaki formülre bakınız ve formüllerin yardım menülerinden faydalanabilirsiniz.

C sütununa Bçim menüsü /koşullu biçimlendirme ile pazar günleri renklendirilmiştir.

Arama kutusuna

Eleman
Koşullu biçimlerdirme

yazarak aratınız bir çok örnek bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
tşk ederimin yardımın içinde ben 2007 kullanıyorum biçim menüsü die birşey youk bende eğer 2007 kullanan bi arkadaş bana şu koşullu biçimlendirmeyi anlatabilirse çok sewineceğim bu arada tablo için tşk ler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
arkadaşlar konu 2 gündür açık bu kadar uzmanın bu kadar iyi bilenin bulundugu bi forumda bana kimse 2007 de koşullu bi şekilde hafta sonunu renklendirmeyi anlatamıyormu ya

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Ekli dosyayı inceleyiniz.

İlgili veriyi seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme Menüsünden devamla yapabilirsiniz.

Kod:
=HAFTANINGÜNÜ(A2;2)>6
=WEEKDAY(A2;2)>6

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
tüm yardımlar için hepinize çok teşekkür ederim ya benim kafa bugün çalışmıyor yada siz benim neyi istediğimi anlamadınız arkadaşlar şimdi bi tablo yaptım üste 1/12 - 2/12 - 3/12 diye yazdım sol tarafa benim burdaki çalıştığım bantları yazdım hepsine ayrı kalıp girerek yapıyorum hafta sonu olan sütünlar sarıya boyansın diyeceğim ek'e de koydum tabloyu ama bana nasıl yapıldığını anlatabilirmisin 2007 türkçe kullanıyorum koşullu biçimlendirmeye gir ordan bunu tıkla ordan şunu seç ordan bunu seç falan diye yazabilirseniz cok ama cok sewineceğim bu kadar zormuydu benim istediğim şey ya wallahi anlamadım

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
bu ne arkadaşlar ya kimse bilmiyormu excel 2007 de koşulu biçimlendirme nasıl olur lütfen yardım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B2:AE50 aralığını fare ile işaretledikten sonra Koşullu biçimlendirmeden Formül bölümüne,

=YADA(HAFTANINGÜNÜ(B$2)=1;HAFTANINGÜNÜ(B$2)=7)

Formülünü yazarak biçimden istediğiniz rengi seçerek işlemi bitiriniz..

Konuyla ilgili dosya ektedir..

.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kod:
=HAFTANINGÜNÜ(B$2;2)>6
=weekday(B$2;2)>6