Hakediş dosyası için yardımcı olmanızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Herkese selamlar kolay gelsin,Ekteki dosyamda örneklemeye çalıştığım hakediş dosyası için bana yardımcı olabilirmisiniz.Çok profesyonelce olmasada şu an ki uygulamalaarımızda sıkıntı olmuyor.Fakat bütün değerler manuel alındığından çok hatalar olmakta.Lütfen ,çok rica ediyorum bunu başarabilirmisniz?
Esen kalın
NOT:Firma sayısı örnekle sınırlıdır.Bu sayı daha fazladır.
Düzeltme yapıldı dosyada.Lütfen bir gözatmanız mümkünmü?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Selamlar herkese ,kolay gelsin
Örnek dosya eğer karışık ise,anlaşılması zor olacaksa bir cevap yazabilirseniz adım adım gidilebilir.
Esen kalın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar,herkese merhaba,kolay gelsin
Sorumu tekrar düzenlemeyi düşündüm fakat sizden herhangi olur yada olmaz anlamında bir mesaj alamadığımdan ne yazacağımıda bilemiyorum.Çok zor olmasa gerek fakat zamanmı bulamıyorsunuz.Şöyle bir mantık yürüteyim belki bir fikir veren olur.1 den 31 e kadar sayfalarda örneğin AA firmasının adı geçiyorsa ve ilgili UYG. başlığı neyse :Tarih,servis,şunlardan biri varsa (RT,UT,MP,LAM,PT ) firma satırındaki değerleri AA FİRMASI sayfasına almak.Sanırım düşeyara formülü ile olabilir?Yani 1 den 31 e kadar sayfalarda AA firmasının adı tarih al,UT yada PT yada MP yada varsa "metre "başlığından satırdaki değeri al,SERVİS başlığındanda UT ise AA sayfasında UT SERVİS başlığına al....

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Herkese selamlar, arkadaşlar
Daha sade bir format yaptım hakediş dosyası için.Günlük olarak girilecek değerler 1 adlı sayfada.Bu sayfadaki değerleri ilgili firma sayfasınDa benzer başlıklar altındaki satırlara almak.İşte hepsi bu.Her gün düzenli olarak girilecek değerleri firma sayfalarına aktarmak tarih (x1:y1 deki 1 adlı sayfada) ile birlikte aktarmak.Fonksiyon tanımlı bir çözüm olur galiba,kolay gelsin.
Esen kalın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Neden acaba bir cevap alamıyorum.Havalar sıcaklayınca mı böyle oldu.Çok rica ediyorum,lütfen ilgilenebilirmisiniz?
Esen kalın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Herkese merhaba ,kolay gelsin
Sayın moderatör arkadaşlar ,bu konuya el atacak zaman mı kalmadı?Bir uygulama önerecek fikir mi kalmadı?Ama neden böyle, 5. kez mesaj yazıyorum.
4 nolu mesajda dosyayı daha basit hale getirdim.Eğer dahada kolaylaşacak bir yöntem varsa onu önerin.Şimdiden teşekkür ediyorum.
Esen kalın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Tekrar merhaba,eklediğimi söylediğim basit dosya şimdiki mesajımdadır.Basit hale getirdim -üzgünüm,önceki mesajımda yine eski ilk dosyayı yüklemişim-,şimdi daha anlaşılır olacak.Bugünkü dosya üzerinden gidersek ,zaten verilerin gitmesi gereken yerler birbiri ile benzer renktedir.Yine sadece aynı FİRMAnın AÇIKLAMA sı farklı ise AYNI TARİH ile bir alt satıra alınacak.(Aynı firmanın farklı bir işi anlayacağınız.).Umarım şimdi daha kolay anlaşılr oldu.
Esen kalın.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Çok sayıda firma olabileceği için (ör:500 firma = 500 sayfa) dosyanız pek kullanışlı olmayacak gibi görünüyor.

>> 1,2... şekilnde giden sayfalar, ilgili firma için sadece fillitrelemeden mi ibaret olacak, yoksa sayısal veriler için toplama işlevi de söz konusu mudur?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Nihayet ,sonunda tünelden çıkış göründü.Sayın Zeki bey evet firma sayısı 250 civarında ve yeni firmalarda oluyor.Aslında firmalar hepsi kendi adında ayrı bir excel dosyasında.Konuyu anlaşılır kılmak için hepsini tek bir dosya içinden çalıştırmak istedim.1,2,3,4.. nolu sayfalar ayın günlerini ifade ederdi.Fakat yine kolay olsun diye ŞİMDİ 1 nolu sayfa güncel değerlerin girileceği sayfadır.Yani her gün biz çalıştığımız firmlara yaptığımız işleri bu güncel sayfaya giriyoruz.Buradan hiç bir matematik işlem yapmadan şimdilik sadece veriler, ilgili FİRMANIN sayfasına benzer başlık altına gitsin.Eğer aynı firmanın gün içinde farklı bir işi varsa (AÇIKLAMA başlığı altında) yeni satıra kayıt edilecek.(Yeni firma eklenirsede yeni firmanın kendi adına)otomatik sayfa açtırabilirmiyiz.Neyse bu o kadarda sorun değil,şimdilik siz sadece verileri alabilecek bir çözüm önerirseniz,mutlu olurum.Konuyu yaptıkça fikirlerinizi anlamaya çalışacağım,söz.
Esen kalın.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Dosyanızda gereksiz gördüğüm boş sütunlar vardı ve bazıları da "birleşmiş" hücreydi. Birleşmiş hücreler çoğu zaman sıkıntı verdğinden kullanmamanızı tavsiye ederim.

Dosyanızda sayfalardan birinin adını "Döküm" olarak değiştirdim. Butona bastığınızda "A2" hücresindeki firma ismine göre listeleme yapıyor, altında da dip toplamları alınıyor.

Kod:
Sub Listele()
Dim f As Object, ilk&, satir&, sonuc As Boolean
Dim i As Integer, j As Byte, arr()

Range("a4:s65536").ClearContents
sonuc = False

For i = 2 To Sheets.Count

With Sheets(i)

Set f = .Range("b:b").Find([a2], Lookat:=xlWhole, MatchCase:=False)

[COLOR=DarkGreen]'// İlkini bul & yaz...[/COLOR]
        If Not f Is Nothing Then
            ilk = f.Row
            satir = [a65000].End(3).Row + 1
            sonuc = True

For j = 5 To 21
                Cells(satir, 1) = .Range("t1")
                Cells(satir, j - 3) = .Cells(ilk, j)
                Cells(satir, "s") = .Cells(ilk, "c")
            Next j

[COLOR=DarkGreen]'// Varsa diğerlerini bul & yaz..[/COLOR]
            Do
                Set f = .Range("b:b").FindNext(f)

If f Is Nothing Or f.Row = ilk Then Exit Do

satir = [a65000].End(3).Row + 1

For j = 5 To 21
                    Cells(satir, 1) = .Range("t1")
                    Cells(satir, j - 3) = .Cells(f.Row, j)
                    Cells(satir, "s") = .Cells(f.Row, "c")
                Next j
                DoEvents
            Loop

End If

End With

Next

Set f = Nothing

[COLOR=DarkGreen]'// Dip Toplamlar...[/COLOR]

arr = Array( _
"metre", "servis", "metre", "servis", "metre", "servis", "m2", "servis", _
"metre", "servis", "metre", "servis", "adet", "adet", "adet", "adet", "adet")

If sonuc Then
    satir = [a65000].End(3).Row + 2
    Cells(satir, 1) = "TOPLAM : "

For j = 2 To 18
        Cells(satir, j) = _
        WorksheetFunction.Sum( _
        Range(Cells(4, j), Cells(satir - 1, j))) & " " & arr(j - 2)
    Next
End If

Erase arr
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba Sayın zeki bey,
Çalışmanız harika.Fakat güncel değerleri yani 01.04.2008 tarihinden sonra 02.04.2008 tarihli değerleride 1 nolu sayfadan giriyorum.Sonra 03.04.2008 sonra 04.04.2008 vdiğerleri...İşte bu günlük değer giriş sayfası.Girilen her değer firma sayfasında saklanabilmeliydi.02.04.2008 Nisan ayının 2 .günü girilen değerleri eklemeliydi.Neyse sizin hazırladığınız formata göre bende ayın içinde tüm günler için 1 nolu sayfada yeni format hazırladım.Yani ayın 1.,2.,3., ... 31 günü için liste hazırlamış oldum.Sizin program çalıştı.,bir hatayla karşılaştım ,tarihleri sadece 02.04.2008 kabul ediyor.Bunu düzeltmek gerekli.
Bunu yapabilirseniz ne mutlu.Ekli dosyada açıklamalar var.Yine aynı verileri bu kez personel adına almak da mümkün olursa çok sevineceğim.Tamam personel adına alacak değişikliği yaptım,şimdi sadece T sutununa "firma adı" başlığı ekledim ,buraya firmaları alabilirsek ve tarihleride tamamlarsak olacak .
Esen kalın.

Son düzenleme:

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
"1" isimli sayfanın yeni formatı veritabanı mantığına ters, sorgulama için hiç elverişli olmadı. Yapıyı benim kurmam gerekecek sanırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Günaydın zeki bey,
pekala ,sanırım anlaşıldı.
Esen kalın