HANGİ KİTAP KAPATILIRSA KAPATILSIN BİLGİSAYAR YÖNETİMİ.xlsm ANAMENÜ userformu

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
HANGİ KİTAP KAPATILIRSA KAPATILSIN BİLGİSAYAR YÖNETİMİ.xlsm ANAMENÜ userformu

slm.arkadaşlar hangi kitap kapatılırsa kapatılsın (bu kitap açık halde) BİLGİSAYAR YÖNETİMİ.xlsm kitabındaki ANAMENÜ userformu active olsun .bunun için nasıl bir kod yazmalıyım.(modüle mi yoksa userforma mı )yoksa diğer kitaplara mı?.belirtirseniz sevinirim tşk

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
"BİLGİSAYAR YÖNETİMİ.xlsm"'nde iken, VBE'de ThisWorkBook kod modulüne, aşağıdakileri kopyalayınız.

Daha sonra; "BİLGİSAYAR YÖNETİMİ.xlsm" dosyanızı bir kere kapatıp açınız.

Excel Application'unda hangi kitap kapatılırsa, kapatılsın, AnaMenu userformu görüntülenir.

Kod:
Option Explicit
[COLOR=darkgreen]'-------------------------[/COLOR]
Private WithEvents app As Application
[COLOR=darkgreen]'-------------------------[/COLOR]
Private Sub Workbook_Open()
    Set app = Application
End Sub
[COLOR=darkgreen]'--------------------------[/COLOR]
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    Set app = Nothing
End Sub
[COLOR=darkgreen]'--------------------------[/COLOR]
Private Sub app_WorkbookBeforeClose(ByVal Wb As Workbook, Cancel As Boolean)
    AnaMenu.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
slm.ferhat bey çok tşk.ederim.çok güzel çalışıyor.fakat kapat dediğim (x işareti ile)kitapları kapatmıyor.araç çubuğunda o kitaplar sanki açıkmış gibi isimleri duruyor.kapat dediğim kitabı tamamen nasıl kapatabilirim.açılan kitapları anamenü formundaki com.buttonlar ile açıyorum.nasıl bir çözüm önerirsiniz.tşk.

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
çözüm

slm arkadaşlar yok mu bir çözüm.mutlaka vardır ama ben bilmiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.tşk.

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
BİLGİSAYAR YÖNETİM XLSM KİTABINDAKİ COM.BUTTONLA AŞAĞIDAKİ KOD İLE ÇALIUŞMA KİTABINI AÇIYORUM.FAKAT BİLGİSAYAR YÖNETİM XLSM KİTABINDAKİ MAKRO ÇALIŞTIĞI İÇİN HERHALDE AÇILAN kitapla herhangi bir işlem yapamıyorum.
Private Sub CommandButton7_Click()
Unload Me
Dim a
a = Shell("C:\WINDOWS\Explorer.exe D:\OKUL HARCAMALARI\OKUL HARCAMALARI.xlsm", vbNormalFocus)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Doğrusu, ben nasıl bir uygulamanız olduğunu anlayabilmiş değilim.

Bir workbook açmak için neden shell komutunu kullanıyorsunuz. Workbooks.Open "Yol" demeniz yeterli ... Muhtemelen shell komutuyla, Explorer.exe, ikinci, üçüncü (kaç taneyse artık) bir Excel application'ı yaratıyor olabilir. Eğer böyle bir durum varsa, mevcut kodlarınızla bu açılan yeni kitaplara ulaşmanız, Excel'den Word'e ulaşmak gibi birşeydir. Doğrudan, Close komutu veremeyebilirsiniz.

Ya örnek bir çalışma ekleyiniz, ya da sıfırdan başlayarak, detaylı bir şekilde nasıl UF üzerinden kitapları yönettiğinizi anlatınız.

NOT : Şu an anladığım kadarıyla, ilk verdiğim kodların, sizin probleminize çare olacağını düşünmüyorum.

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
FERHAT BEY tşk.ama dediğiniz şekildede çözüm olmuyor.yani şöyle.anamenü userformundaki com.but ile dosya açılıyor ama işlem yapamıyorum.sanki Workbooks.Open "Yol" makrosu veya başka bir makro çalışmaya devam ediyor.kitaba herhangi birşey yazamıyorum ve imleç istemediğim yerlere gidiyor.taki anamenü userformunu çalışmayacak hale getirinceye kadar.onuda vb de kod bölümüne girip formu çift tıklayınca oluyor.