Hareketli köprü

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Değerli arkadaşlar herkese saygılarımı sunarak önemli bir kolaylık olacağını düşündüğüm bir hususu öğrenmek amacı ile bu soruyu sormak istedim umarım verilecek cevaplar tüm arkadaşlar için faydalı olur. daha önce işlendi sanırım ama hangi başlıkta işlendiğini bilemediğim için bulamadım.eklemiş olduğum dosyada da izahat yapmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.
Ana sayfadan diğer sayfalara diğer sayfalardanda anasayfaya köprü oluşturdum. diğer sayfalardaki köprülerin aktif hücrenin konumuna göre hareketli olabilmesi mümkünmüdür?saygılar,kolaylıklar!!!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
yanlış dosya eklemişim düzeltiyorum. bir üstteki mesajda düzelttim saygılar arkadaşlar!!!

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu kod işinizi görür mü?
standart modüle yazıp 1 kez çalıştırın.
Kod:
Sub viyadük_ekle()
    ActiveWorkbook.Names.Add Name:="köprü", RefersToR1C1:="=anasayfa!R1C1"
    ActiveWorkbook.Names("köprü").Comment = ""
End Sub
ThisWorkbook bölümüne yazarak her hangi bir sayfada herhangi bir hücreyi çift tıklayın
Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Application.Goto Reference:="köprü"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Uzmanamele!!! yapmış olduğunuz çalışma ihtiyaca cevap vermekte;vakit ayırmaya değer bulduğunuz için şükranlarımı sunarım.izahatta belirttiğim tarzda alternatif bir çözüm daha olabilirse görsellik anlamında güzel olurdu. ama yinede teşekkürler!!!

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

syn Ayşavkı, aktif hücrenin 2 hücre soluna köprüyü yazdırdık diyelim.
olurya, ya bu hücrede bir veri varsa bunu silip üzerine yazacaktır. bunu tercih edeceğinizi sanmıyorum.
başka yöntemlerde bulunabilir, mesela aktif hücrenin 2 sağ hücresinde tıklanınca çıkan bir userformdan seçim yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Uzmanamele!!! çok haklısınız .Tabi ben elimdeki tabloya göre düşünmüştüm.tablomda son işlemi yaptıktan sonra aktif hücrenin sol tarafı boş olduğu için günlük düşündüm, ama dediğiniz üzere ilerde ihtiyaca binaen oralarada veri girmek gerekebilir.o yüzden yazdığınız kodlar daha mantıklı. saygılar başarılar!!!