haritada nereyi tıklarsan veri doğrulama kulakçığının değişmesi

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.02.2019
istedigim haritada ankara istanbul izmir ilinden hangisine tıklarsam veri doğrulama kulakçığında o ilin adının gelmesi. acaba bu mümkünmüdür? her ile yeni bir sayfa açıp köprü kurmak istemiyorum çünkü ana dosyamda 81 il ve her ay itibariyle değişen veriler var ve 81 sayfayı ayrıayrı her ay değiştirmem lazım. yardımcı olan dostlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Üzerine tıklanan shape'nin adına ulaşılmıyor veya ben ulaşamadım. Eğer ulaşlabilirse tek mokro yazıp mesele çözülebilir. Yoksa aşağıdaki gibi 81 tane macro yazıp herbirini ilgili shape'ye atamak lazım.

Sub Makro1()
Range("C20").Value = "adana"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
03.02.2019
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ama yukarıdaki yazdığınız makroyu 3 il için denedim ama başaramadım sanırım ilgili shape atayamıyorum

Shape'nin üzerinde sağ tıklayın çıkan listeden, makro atayı tıklayın, yine çıkacak olan listeden istediğiniz makroyu seçip, tamama tıklayın. Makroları bağımsız bir modül oluşturup, ona yazarsanız.

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
03.02.2019
teşekkür şimdi oldu iş şimdi 81 tane makro yazmaya geldi:)

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
03.02.2019
son bir şey daha sorabilirmiyim mause ilgili ilin üzerine geldiğinde ilin adını gösterebilirmi?

Makrolarınız aşağıda. o dediğiniz yapılabildeydi bu makrolara gerek kalmayacaktı.
Sub Adana()

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
03.02.2019
çok teşekkür ederim iyiki bu site ve bu sitede sizin gibi dostlar var

Aşağıdaki kodları Sizin Harita Sayfasının kod sayfasına yazdığpınız kodların altına eklerseniz formüllerede gerek kalmaz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$C$20" Then
Range("B23").Value = Sheets("veri").Range("B" & Sheets("veri").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)
Range("C23").Value = Sheets("veri").Range("C" & Sheets("veri").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)
Range("D23").Value = Sheets("veri").Range("D" & Sheets("veri").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)
Range("E23").Value = Sheets("data").Range("B" & Sheets("data").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)
Range("F23").Value = Sheets("data").Range("C" & Sheets("data").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)
Range("G23").Value = Sheets("data").Range("D" & Sheets("data").Columns("A:A").Find(Target, LookIn:=xlValues).Row)

End If
End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki iki prosedürüde bir module kopyalayın. Sonra "makroata" isimli prosedürü bir kez çalıştırın. Böylece haritadaki tüm nesnelere bu "sehiradi" isimli makroyu başlamış olursunuz. Daha sonrada herhangi bir ilin üzerine tıklayarak sonucu görebilirsiniz.

Kod:
Sub makroata()
On Error Resume Next
For a = 1 To ActiveSheet.Shapes.Count
ActiveSheet.Shapes(a).OnAction = "sehiradi"
Next
End Sub

Sub sehiradi()
MsgBox Application.Caller
End Sub
Not: "makroata" makrosu hata verebilir önemsemeyin. Sonucunu takip edin. Hata verme sebebi Sayfadaki nesnerdeki düzensizliklerdir.