Çözüldü Hata

hüseyin551

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2017
Mesajlar
158
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-10-2024
merhaba arkadaşlar
listbox3 deki veriyi sil de formülünde ufak bir formül hatası var.
Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Erkan Akayay

Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
405
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-11-2028
Şu kodlarda sıkıntılar küçük değil :). Herşey yanlış.
Kod:
sil = Sheets("DATA").Columns(1).Find(ListBox3.Value).Row
Sheets("DATA").Rows(sil).Delete
1. DATA diye bir sayfa yok. DÖKÜMAN sayfası var.
2. Columns(1).Find diyerek 1. kolonda aratıyor. 1. Kolon boş.
3. Arama yapacaksanız bu şekilde bir kolonda değer bulursunuz. Siz tüm kolonların birleşimini arıyorsunuz.
4. Find(ListBox3.Value) diyerek Listboxtaki tüm satırı aratamazsınız. Sadece 1. kolondaki tarihi arar. Firma adı vb. şeyleri pas geçer.

Siz verileri listbox'a aynı şekilde çağırdığınız için daha pratik bir yol izlenebilir.
Filtreleme olmadığı için yazıyorum. Bir sonraki sorunuz değişik kriterlere göre filtrelenen değerleri ListBox'a getirmek olacaktır. O zaman daha farklı bir çözüm gerekecek.
Şu anki sorunuza göre aşağıdaki kod işiniz görecektir.

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
If MsgBox("Seçtiginiz Veri Silinecek,Eminmisiniz?", vbYesNo) = vbYes Then
Sheets("DÖKÜMAN").Rows(ListBox3.ListIndex + 4).Delete 'Listbox index 0 dan başlar. +1 kullanılır. Başlıklar 3 satır. +4 etti.
ListBox3.RemoveItem ListBox3.ListIndex ' Silme işlemindn sonra Lisboxtan o satır kaldırılır. Listbox güncellenmiş olur.
End If
End Sub
 
Son düzenleme:

hüseyin551

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2017
Mesajlar
158
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-10-2024
Şu kodlarda sıkıntılar küçük değil :). Herşey yanlış.
Kod:
sil = Sheets("DATA").Columns(1).Find(ListBox3.Value).Row
Sheets("DATA").Rows(sil).Delete
1. DATA diye bir sayfa yok. DÖKÜMAN sayfası var.
2. Columns(1).Find diyerek 1. kolonda aratıyor. 1. Kolon boş.
3. Arama yapacaksanız bu şekilde bir kolonda değer bulursunuz. Siz tüm kolonların birleşimini arıyorsunuz.
4. Find(ListBox3.Value) diyerek Listboxtaki tüm satırı aratamazsınız. Sadece 1. kolondaki tarihi arar. Firma adı vb. şeyleri pas geçer.

Siz verileri listbox'a aynı şekilde çağırdığınız için daha pratik bir yol izlenebilir.
Filtreleme olmadığı için yazıyorum. Bir sonraki sorunuz değişik kriterlere göre filtrelenen değerleri ListBox'a getirmek olacaktır. O zaman daha farklı bir çözüm gerekecek.
Şu anki sorunuza göre aşağıdaki kod işiniz görecektir.

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
If MsgBox("Seçtiginiz Veri Silinecek,Eminmisiniz?", vbYesNo) = vbYes Then
Sheets("DÖKÜMAN").Rows(ListBox3.ListIndex + 4).Delete 'Listbox index 0 dan başlar. +1 kullanılır. Başlıklar 3 satır. +4 etti.
ListBox3.RemoveItem ListBox3.ListIndex ' Silme işlemindn sonra Lisboxtan o satır kaldırılır. Listbox güncellenmiş olur.
End If
End Sub
Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
 
Üst