Hazır Formül Üzerinde Değişiklik

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar önceden hazırlanmış bir tablo ve bu tabloda bir formül var. Tablo genişliği değiştirdim ancak verilen aralık dar olduğundan formül değeri vermiyor.

Bunu düzenlemek için ne yaparız formül çubuğuna tıklayıp verilen değeri büyütürüz ve değer otomatik düzelir.

Fakat bu formülün başında ve sonunda { } işareti var formül çubuğuna tıklayınca hem formülün başındaki hem sonundaki {} parantezler kayboluyor.

Ben yinede formüldeki değeri büyütüyorum ve karşılığı doğru olarak gösteriyor. Ancak tabloda 0 değerini veriyor.

Bu parantez işaretinin kaybolmasını engelleyebilirmiyiz. Yada düzenlemenin bir başka yolu varmı.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

{ } işareti dizi formülü olduğunu gösterir.
ctrl+shift+enter ile giriniz.
dizi formülünü bozarsanız yanlış sonuç üretir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
ctrl+shift+enter ile girmiyor.
Daha doğrusu formül olan kutuya geldiğimde basıyorum ama imleçle formüle girdiğimde {} yine yok ediyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Arkadaşlar önceden hazırlanmış bir tablo ve bu tabloda bir formül var. Tablo genişliği değiştirdim ancak verilen aralık dar olduğundan formül değeri vermiyor.

Bunu düzenlemek için ne yaparız formül çubuğuna tıklayıp verilen değeri büyütürüz ve değer otomatik düzelir.

Fakat bu formülün başında ve sonunda { } işareti var formül çubuğuna tıklayınca hem formülün başındaki hem sonundaki {} parantezler kayboluyor.

Ben yinede formüldeki değeri büyütüyorum ve karşılığı doğru olarak gösteriyor. Ancak tabloda 0 değerini veriyor.

Bu parantez işaretinin kaybolmasını engelleyebilirmiyiz. Yada düzenlemenin bir başka yolu varmı.

=yazan hücrede Ctr+Shift+Enter tusuna basarsanız formüle {} işaretleri gelir,ama bu sadece o hücre için geçerli olur.Yana sürükleme ile formül hata verir,ama aşağıya çekerseniz o sütun için doğru çalışır.Yan hücrelerde de aynı işlemi yapmak zorundasınız.
Bir de veri aralığında süz kullanırsanız formülünüz bozulabilir.
Bende bu sıra formüle ait bir örnek kullanmıştım,bayağıda bir uğraşarak çözebildim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
"Dizi Formülleri birleştirilen hücrelerde geçersiz" diye uyarı veriyor ve dediğiniz gibi olmuyor Altay.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Evet doğru bir uyarı mesajı almışsınız. DİZİ formüller birleştirilmiş hücrelerde kullanılamaz.

Tabiki bunu aşmanın yolu var.

İlk olarak birleşmiş hücrelerinizi çözün.
Sonra formüllü hücreyi seçin. F2 ile içine girip düzenlemenizi yapın. Hücreyi terk ederken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formülünüzü dizi formül haline getirin.
Düzelttiğiniz formülü diğer hücrelerede kopyalayın.
Son olarak tekrar hücrelerinizi birleştirip işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Size ve diğer üyelerimize tavsiyem zorunlu olmadıkça excel dosyalarınızda birleştirilmiş hücreler kullanmayınız. Kullandığınız takdirde formülasyon ve sorgulamalarda sorun yaşama olasığınız artacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Çok fazla birleştirilmiş hücre var, tüh ya !
Neyse başka bir uygulama yapmaya çalışacağım.
Olmazsa hücreleri çözmekten başka yapacak bişey yok gibi.