Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not:Veri girişlerini yana doğru çoğaltmak yerine her satıra 1 veri girilecek şekilde düzenlerseniz tablonuz daha hızlı olacak ve verileri tasniflemekte kolaylaşacaktır.
Merhaba;
Üstteki mesaj ekinde belirttiğim NOT ilerde yaşabileceğiniz bir sorunu işaret ediyordu.
Şimdi 20 satış işleme noktası sizin belki işinizi görecek. Ama 21 olursa yine tablo yetersiz kalacak. (üstelik 1 satışın olduğu bir günde geriye kalan 19 gereksiz "satış var mı?" kontrolüde cabası)
O nedenle eki inceleyin ve deneyin. İster 1 ister 2000 satışınız olsun bu tabloya işleyebilirsiniz. Ayrıca "aynı tarih+aynı ürün+aynı fiyat"lı girişleri tek toplamda gösterir.
İyi çalışmalar.
hocam şimdi böyle olunca yan yana dizilmiş verileri alt alta dizemiyoruz onun bir kolayı varmı acaba
böyle yaptığınıza göre onun bir kolayı vardır ama ben bilmiyorum son bir kez onuda söylerseniz
saygılarla
Tablonuzu (yani mevcut verilerinizi) 3 nolu mesaj ekinde Sayfa1 sayfasına yerleştirin.
AJ:AN aralığını kopyalayın. Boş bir excel sayfasına özel yapıştır>değerler şeklinde yapıştırın.
sonra bu alanı tarihe göre sıralayarak boş yada veri olmayan satırlardan kurtulun.
Son olarak 6 nolu mesaj ekininin satış sayfasına (A : D aralığına) bu verilerinizi taşıyın.
hocam bunu makro benzeri bir uygulamayla yapmamız mümkünmü acaba aynı excell de son kez yardımcı olursanız çok memnun olurum
teşekkür ederim uğraştınız benim için sağolun
saygılarla
Syn. aslan525;
kasan tablo hangisi? (3 nolu mesaj eki ise normal)
Ama 6 nolu mesaj ekini kendinize uyarlarsanız ve hala kasıntı oluyorsa;
1-koşullu biçimlendirmeleri kaldırarak hesaplamaları rahatlatmak,
2-bilgisayar konfigürasyonunuzu biraz iyileştirmek
gibi önerim olabilir.
Not: makro ile yapılabilirliğini bilmiyorum.
İyi çalışmalar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.