Her bir sütunu kendi içinde sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,

Ekteki dosyada birkaç sütunda veri bulunmakta, her bir sütuna tek tek sırala filtrele fonksiyonunu uygulamadan, tek seferde kendi içinde büyükten küçüğe sıralamayı ve ilk 6 en büyük değerin ortalamasını otomatik olarak almayı nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim,
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhabalar,

Ekteki dosyada birkaç sütunda veri bulunmakta, her bir sütuna tek tek sırala filtrele fonksiyonunu uygulamadan, tek seferde kendi içinde büyükten küçüğe sıralamayı ve ilk 6 en büyük değerin ortalamasını otomatik olarak almayı nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim,
Şimdiden teşekkürler
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Allternatif olarak makro ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, iki öneriyi de uyguladım, ancak Korhan Ayhan Uzmanımızın yazdığı makroyu 277 sütunluk ana verime uyguladığımda, (x 2 to 10 kısmınında 10 u 277 yaptığımda) macroyu çalıştıramadım (belki buranın sütun sayısıyla ilgisi yoktur, tahmin yürüttüm kendimce), bununla beraber her bir 2. sütunun en yüksek değerli hücresi o sütunun en üst satırının bir üst satırına yazıldı, bu neden olmuş olabilir?

Tekrar bu kadar hızlı cevap verdiğiniz,emekleriniz, yardımlarınız için yurttaş ve korhan ayhan uzmanımıza teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ben kodu örnek dosyanıza göre düzenlemiştim. Eğer siz daha fazla sayıda sütunda bu işlemi yapacağınızı belirtseydiniz kodu ona göre düzenlerdim.

Hata almanızın nedeni değişken tanımlamasındandır. BYTE değşkeni 0-255 arası değeri destekler. Siz 277 yazdığınız için üst sınırı aşmışsınız. Bu durumda kodu aşağıdaki şekilde değştirip kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SIRALA()
    Dim X As [COLOR=red]Integer[/COLOR]

For X = 2 To [COLOR=red]277[/COLOR]
    Range(Cells(2, X), Cells(65536, X)).Sort Key1:=Cells(2, X), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortTextAsNumbers
    Next
End Sub