• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Herhangi bir değere karşılık gelen değeri tablodan bulup gösterme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar
Excel'de herhangi bir değere karşılık gelen değeri tablodan bulup başka bir sütunda göstertmek istiyorum. Örnek olarak şöyle gösteriyim

A-------B
3,10 --30,10
3,11 --30,70
3,12 --31,30
3,13 --31,90
3,14 --32,50
3,15 --33,10
3,16 --33,70
3,17 --34,30
3,18 --34,90
3,19 --35,50
3,20 --36,10
3,21 --36,70
3,22 --37,30

E --------------F
3,14-----------X (burada yukardan 3,14 ü bulup, karşılık gelen değeri göstersin)
3,11-----------Y (burada yukardan 3,11 ü bulup, karşılık gelen değeri göstersin)
3,21

F1 ' e yazmam gereken kod konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

iyi günler.

=düşeyara(e1;a:b;2;0)

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim, ancak dediğiniz yapmama rağmen #YOK yazısı çıkıyor. Örnek dosya gönderiyorum ama, oraya yazabilme imkanınız var mı kodu? Örnek dosyada F sütununda ki değerleri B sütunundan bakarak otomatik doldursun istiyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Normalde çalışan bir formüldür ama nedendir anlamadım a sütununda elle yazılan değerlerin karşılığını buluyor ama formülle elde edilen değerlerin karşılıklarını bulmuyor. Düşeyara'nın ilk defa böyle bir sorunuyla karşılaşıyorum. Aklım almıyor. 15 yıldır excelle uğraşırım, en sık kullandığım formüldür kendisi ama neden olduğunu bir türlü anlamadım.

Bilen birinin açıklama getirmesini bekliyorum bende.

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim, ancak dediğiniz yapmama rağmen #YOK yazısı çıkıyor. Örnek dosya gönderiyorum ama, oraya yazabilme imkanınız var mı kodu? Örnek dosyada F sütununda ki değerleri B sütunundan bakarak otomatik doldursun istiyorum.

teşekkürler

Kod:
=DÜŞEYARA(E1;A:B;2;1)

Bu şekilde dener misiniz?

Kod:

Bu şekilde dener misiniz?

Sayın asuzen, verdiğiniz formül ilk sütun artan sıralamada olduğundan çalışıyor ancak deneme amaçlı ilk sütundaki verilerin sırasını değiştirdiğimde karşılığını bulmuyor. YAni o formülün doğru çalışması için ilk sütun artan sıralamada olmalıdır.

Benim merak ettiğim neden benim her zaman kullandığım formül böyle bir hata verdi?

Sayın asuzen, verdiğiniz formül ilk sütun artan sıralamada olduğundan çalışıyor ancak deneme amaçlı ilk sütundaki verilerin sırasını değiştirdiğimde karşılığını bulmuyor. YAni o formülün doğru çalışması için ilk sütun artan sıralamada olmalıdır.

Benim merak ettiğim neden benim her zaman kullandığım formül böyle bir hata verdi?

Üstadım haddim olmayarak aşağıdaki şekilde denermisiniz. Yani herhangi bir eşleme şartı aramaksazırn (doğru, yanlış, 0,1 gibi)
=DÜŞEYARA(E1;A:B;2)
Saygılar,

Üstadım haddim olmayarak aşağıdaki şekilde denermisiniz. Yani herhangi bir eşleme şartı aramaksazırn (doğru, yanlış, 0,1 gibi)
Saygılar,

Sayın Gaffur;

formülüyle

formülü teknik olarak aynıdır. Excel varsayılan olarak son argümanı 1 kabul eder. dolayısıyla aynı şekilde eğer ilk sütun sıralı değilse formül hatalı sonuç döndürür. Listedeki verilerin sırasını değiştirerek deneyebilirsiniz.

Ben hala neden ilk formül doğru çalışmıyor onu merak ediyorum.

teşekküler yardımlar için,
=DÜŞEYARA(E1;A:B;2;1) formülü çalışıyor sanırım.
iyi günler.

Geri