Hesap İşleminde Eğer Komutunu Tam Ayarlayamıyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - İngilizce
Herkese iyi günler, mühendislik öğrencisiyim, yol projesi hakkında raporumu yazıyordum, Dolgu(Filling) ve Kazı(Excavation) alanlarını kendim elle doldurdum, farklarını ve net olarak Kazı mı Dolgu mu olduğunu da formülüze edebildim. Ancak takıldığım yer bir noktada(Station) bulduğum alanın diğer nokta ile ortalama değeri oldu çünkü bazı noktalar Kazı bazıları Dolgu olduğunda, bunların farkını ve ona göre Dolgu veya Kazı olup olmadığını ve çıkan durumun ortalamasını almam gerekiyor.
Örnek vererek açıklamak gerekirse resimdeki 2. ve 3. istasyonun (Station Name) ortalama değeri (1.01+1.79)/2=1.4 metrekare Kazı(Excavation) iken 3. ve 4. arası (12.58-1.79)/2=5.395 ve Dolgu (Filling) olarak yazabilsin istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
Resim :

Son düzenleme:

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
Merhaba, Verdiğiniz örnekteki d5 hücresi ile d6 hücresi ortalaması ardışık olarak aşağıya doğru devam edecek mi?
B ve C sütununda önce büyükten küçük çıkartılıp sonucun üst hücredeki değer ile ortalaması alındıktan sonraki sonuç D sütunda mı görünecek yani D6 hücresinde 1,79 yerine 1,4 olacak...E sütununda da örnekteki KAzı rakamı dolgu rakamından büyük olduğu içinde "Excavation" yazacak... doğru ise formülü yazabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - İngilizce
Merhaba, Verdiğiniz örnekteki d5 hücresi ile d6 hücresi ortalaması ardışık olarak aşağıya doğru devam edecek mi?
B ve C sütununda önce büyükten küçük çıkartılıp sonucun üst hücredeki değer ile ortalaması alındıktan sonraki sonuç D sütunda mı görünecek yani D6 hücresinde 1,79 yerine 1,4 olacak...E sütununda da örnekteki KAzı rakamı dolgu rakamından büyük olduğu içinde "Excavation" yazacak... doğru ise formülü yazabiliriz.
Zaten dediklerinizi ben formülleştirdim, B ve C sütunlarının farkını D sütutuna Absolute Value(Mutlak Değer) olarak yazdırıyorum, "B-C>0" ise E sütununda Excavation(Kazı ) yazdırabildim, resimde de formülü gösterdim.
Benim yardıma ihtiyacım olan kısım F ve G sütunları için
F4 için (E4+E5)/2'yi versin ve F4'e excavation yazsın yani 2 kazı alanının ortalaması ama F6 için (D7-D6)/2 yapabilsin çünkü biri kazı diğeri dolgu alanı, ve kazı büyükse yanına kazı(excavation) dolgu büyükse Filling yazabilsin