Hesaplamalar otomotik yapıla bilir mi.

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-09-2025
Iyi günler benim sorunum şu ekli dosyada yer alan tabloda sarı renkte olan verilere göre aşağıda mavi renkli olan yerlere hesaplama yapıyoruz. Ama her stun için formülü teker teker girmemiz gerekiyor. Bunun kısa bir yolu yokmu acaba verileri iç taraftaki birim kullanımdan alıp mavi renkli olan yere aktaracak bir kısa yol yokmu acaba. Excelde veri, durum çözümlemesi, veri tablosu diye bir yer var ordan denedim ama olmadı bunun kısa yolunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Bu gönderdiğim tablo örnek bir tablo bu tablolar bazen dört beş sayfa olabiliyor.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
gönderdiğiniz dosya ile anlattıklarınız arasında bir bağlantı kuramadım. Daha doğrusu bu dosya üzerinden bizden yardım istediğiniz konu nedir anlayamadım maalesef.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki formülü kendinize uydurun.
Kod:
=TOPLA(F4:J5)

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Otomatik hesaplama

Göndermiş olduğum dosyada sarı renkte olanlar ana veriler altta yer alan mavi renkli olanlarda benim elle yaptığım formuller. Mavi renkli satırların üstünde yer alan birim kullanım ve fire gibi verilere göre sarı renkteki verileri kullanıp mavi renkteki verilere ulaşıyoruz. Bunları ben elle yapıyorum. Bunu daha kısa bir yolla yapabilirmiyiz. Acaba eğer yine anlaşılmadıysa mavi renkteki verilere tıkladığımızda ordaki formüllerden ne yaptığımız anlaşılır.

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Göndermiş olduğum dosyada sarı renkte olanlar ana veriler altta yer alan mavi renkli olanlarda benim elle yaptığım formuller. Mavi renkli satırların üstünde yer alan birim kullanım ve fire gibi verilere göre sarı renkteki verileri kullanıp mavi renkteki verilere ulaşıyoruz. Bunları ben elle yapıyorum. Bunu daha kısa bir yolla yapabilirmiyiz. Acaba eğer yine anlaşılmadıysa mavi renkteki verilere tıkladığımızda ordaki formüllerden ne yaptığımız anlaşılır.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Oraya formülü siz yazmayın da otomatik mi yazılsın istiyorsunuz yani?

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Evet excelde veri - durum çözümlemesi veri tablosunda bunun basit şekli yapılıyor ama ben buna uyarlıyamadım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Belirttiğiniz işlem makroyla olur ancak ben maalesef o düzeyde makro bilmiyorum. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.