Hisse Senedi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
İlk giren ilk çıkar ve birden fazla (Farklı) senet girdiğimde maliyet hesaplama doğru olmuyor. Ekte de izah etmeye çalıştım. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar bu excel'i uzun zamandır takip ediyorum ve gerçekten excel konusunda da sizlerden çok faydalanıyorum. Yukardaki tabloyuda formun yardımıyla oluşturdum. Ançak yine uzun zamandır içinden çıkamadığım sorunum var ve bu sorunumda bana yardımcı olursunuz düşüncesiyle izaha çalıştım. Ancak bir tek cevap bile alamadım, acaba sorunumu çözüm konusunda tam izahmı edemedim bilemiyorum. Lütfen sorumu izah edemediysem sorumu anlamanız adına birşeyler yazarak cevap veriniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Soruyu tam anlayamadığım için formül yanlış hesaplama yapıyor olabilir..

I7 Hücresine,

=EĞER(A7="";"";EĞER(H7=H6;(((H6*I6)+G7)/H7)-I6;EĞER(C7="alış";((H6*I6)+G7)/H7;I6)))

Yazarak denermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşım ilgin için öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. Sorum şöyle I sutununda ki bölümde elimde bulunan senetlerin son maliyetini hesaplatmak. Vermiş olduğunuz formülü denedim olmadı.
Yani çeşitli tarihlerde A, B, C ve D.... gibi hisse senetlerinden alıp satıcam ve en son veriyi girdiğimde hangi hisse senedi ise bu veri onun maliyetini hesaplatmaktır.
Yine hisse senedlerinin vergilendirilmesi KAR ları üzerinden yapılmaktadır.Bu kar da hesaplanırken ilk ginen ilk çıkar (FİFO) maliyeti üzerinden hesaplanarak vergilendirilir. Bu hesaplandırmayı ben formullerle yapamadığımdan tablomda vergilendirmeyi I sütün üzerindeki maliyeti kullanarak yaptım.
Şimdi sizlerden ricam çoklu hisse senetleriyle birlikte mevcut I sütününda ki son maliyeti ve yeni bir sütunda da yine çoklu hisse senetleriyle Fifo maliyetini hesaplıya bilecek formül üretmenizdir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Sanırım ilk dosyadaki sorularım biraz karmaşık ve anlaşılması zordu, anlaşılabilir hale getirmeye çalışarak yeni dosyayı görüşleriniz ve yardımlarınız için yeniden gönderiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

I6 Hücresine,

=EĞER(A6="";"";EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--($A$6:A6=A6))=1;G6/H6;EĞER(C6="alış";((H5*I5)+G6)/H6;I5)))

Formülünü yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Espiyonjl kardeşim çok teşekkür ederim. Allah yolunuzu açık etsin.
Formül tam istediğim gibi çalışmadı, GDJ senedinden aynı miktarda alış yazdığımızda maliyeti olması gerekenin yarısına düşürüyor. Veya bu senede satış verdigimde bir üsteki senedin maliyetini yazıyor.
Fifo konusunda da yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
FİFO

Fifo maliyeti daha sonra hallederiz. Sanırım iki soruyu birlikte sormam anlaşılmaz bir durum oluşturdu. Sorumun son şekli ektedir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dosyanız ektedir..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

I6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına beraber basarak terk edin. Bu şekilde formülü DİZİ formül haline getireceksiniz. Aksi halde doğru sonuç vermeyecektir.

Kod:
=EĞER(A6="";"";EĞER(EĞERSAY($A$1:A5;A6)=0;G6/H6;EĞER(C6="ALIŞ";((İNDİS($H$1:H5;MAK(EĞER($A$1:A5=A6;SATIR($1:5)));1)*(İNDİS($I$1:I5;MAK(EĞER($A$1:A5=A6;SATIR($1:5)));1))+G6)/H6);İNDİS($I$1:I5;MAK(EĞER($A$1:A5=A6;SATIR($1:5)));1))))

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Çok TeŞekkÜr Ederİm

Espiyonajl kardeş çok çok teşekkür ederim. Süper benim için süper oldu allah razı olsun ellerine zihnine sağlık süpersin...Korhan Ayhan Kardeş sizede çok teşekkür ediyorum. Fifo maliyet ile ilgili olarakta katkılarınıza başvurmayı düşünüyorum. Sizlere ve tüm excel.web'e katkısı bulunan kardeşlerimize sevgiler saygılar sunuyorum. Ne kadar iyi dilek varsa hepsini teşekkürlerimin içine "rar" layım sizlere gönderiyorum. ALLAH RAZI OLSUN...