HLOOKUP Birden fazla kriter

Merhabalar,

Normal şartlarda hlookup ile ilk satırda sorgulama yapıyor daha sonra o kolona ait istediğimiz satırdan değeri döndürüyorduk. Benim ihtiyacım olan fonksiyon ilk satırdaki değer VE ikinci satırdaki değerleri sorguladıktan sonra kesişen kolonda istediğimiz satırdaki veriyi döndürmek. Örnek vermek gerekirse;

KOŞUL 1 KOŞUL 1 KOŞUL 1 KOŞUL 2 KOŞUL 2 KOŞUL 2
A B C A B C
SATIR1 1 5 32 1 2 5
SATIR2 5 22 3 3 3 5
SATIR3 2 33 47 2 66 77

Birinci satırdan KOŞUL1 olan kolonlardan hangisinde ikinci satırda C varsa(bunu sağlayan tek bir kolon var her zaman) oradaki SATIR3 verisini (47) döndür.

örneğin xls'ini de ekledim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhabalar,

Normal şartlarda hlookup ile ilk satırda sorgulama yapıyor daha sonra o kolona ait istediğimiz satırdan değeri döndürüyorduk. Benim ihtiyacım olan fonksiyon ilk satırdaki değer VE ikinci satırdaki değerleri sorguladıktan sonra kesişen kolonda istediğimiz satırdaki veriyi döndürmek. Örnek vermek gerekirse;

A B C A B C
SATIR1 1 5 32 1 2 5
SATIR2 5 22 3 3 3 5
SATIR3 2 33 47 2 66 77

Birinci satırdan KOŞUL1 olan kolonlardan hangisinde ikinci satırda C varsa(bunu sağlayan tek bir kolon var her zaman) oradaki SATIR3 verisini (47) döndür.

eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhabalar,

A B C A B C
SATIR1 1 5 32 1 2 5
SATIR2 5 22 3 3 3 5
SATIR3 2 33 47 2 66 77

Ekteki Dosyayı İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın İhsan Bey ve Sayın Hüseyin Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sadece sumproduct kullanarak yapmak daha kısa olduğu için onu tercih ettim.

İ

İhsan Tank

Misafir
Sayın İhsan Bey ve Sayın Hüseyin Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sadece sumproduct kullanarak yapmak daha kısa olduğu için onu tercih ettim.
rica ederim
kendi kendinize çözüm üretmeniz güzel
kolay gelsin :mutlu: