html metni içerisinde formül oluşturma

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2002
Arkadaşlar Merhaba,

benim excelde üzerinde uğraştığım bir konu var fakat henüz becerebilmiş değilim.
e-ticaret websitem için hazırlamış olduğum(siteye import edilecek) excel formatlı ürün listem var ve her ürün satırında o ürün için ürün detayını içeren html formatlı bir hücre var. bu hücrenin yapısı aşağıdaki gibidir(daha uzundu ben kısalttım);

<td>Üreticisi   </td>
<td>:</td>

benim yapmak istediğim şey ise yukarıdaki html kodundaki Üreticisi: html kodunun karşısında( : 'den sonra), aynı satırın başka bir sütununda yeralan bu ürünle ilgili üretici bilgisinin olduğu metni gösterebilmek. Bunu nasıl yapabilirim acaba? içine formül falan denedim ama olmadı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba, sorunuzu tam olarak anladığımı söyleyemem.
Anladığım şekilde sorununu çözmeye çalışırsam;
Sorun: (Örnek) A1 hücresinde "Üretci", B1 hücresinde ":", X1 Hücresinde ise "A Firması" yer almakta. C1 hücresine "A Firması'nda" yazmayı istiyorsunuz.

Çözüm:
(Eğer, İçerikleri Tablo kodları mevcut olmadığını varsayarsak) C1 HÜcresine yazılacak olan formül;

=X1&"'nda"

şeklinde olacaktır.

Söz konusu HTML kodları hücre içeriğinde ise sağdan ve soldan parça aldırıp birleştirme yapmamız mümkündür.

Sorununuza ilişkin örnek dosya gönderirseniz daha verimli bir çözüm üretebiliriz.

Kolay gelsin

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2002
İlginiz için çok teşekkürler. valla biraz zor oldu ama html kodlarını başka hücrelere parçalara ayırıp, sırasıyla o parçaları tek tek aşağıdaki örnek formüldeki gibi html kodlarının olması gereken hücrede formül ile birleştirerek bir şekilde hallettim.

örnek, (=örnekhücre1&"formül1"&çrnekhücre2&...)
örnekhücre1= html kod parçası1
örnekhücre2=html kod parçası2

aşağıdaki gibi uzun komplike bir formül ortaya çıktı(içerisinde birçok şartlı formül mevcut)

=('açıklama değişkenler'!$A$1)&(EĞER(BL5604="";('açıklama değişkenler'!$A$2);BL5604))&('açıklama değişkenler'!$B$1)&(EĞER(BM5604="";('açıklama değişkenler'!$B$2);BM5604))&('açıklama değişkenler'!$C$1)&(EĞER(X5604="";('açıklama değişkenler'!$C$2);X5604))&('açıklama değişkenler'!$D$1)&(EĞER(BN5604="";('açıklama değişkenler'!$D$2);BN5604))&('açıklama değişkenler'!$E$1)&(EĞER(BO5604="";('açıklama değişkenler'!$E$2);BO5604))&('açıklama değişkenler'!$F$1)&(EĞER(BP5604="";('açıklama değişkenler'!$F$2);BP5604))&('açıklama değişkenler'!$G$1)&(EĞER((YADA(AD5604="";AD5604=0;AD5604="0,00";AD5604="0,0000"));('açıklama değişkenler'!$G$2);(AD5604&" "&AF5604)))&('açıklama değişkenler'!$H$1)&(EĞER((YADA(W5604="noimage.gif";W5604=""));('açıklama değişkenler'!$I$1);""))&('açıklama değişkenler'!$J$1)

Bu iş sonunda, ortaya çıkan html kodu formül içerdiği için websiteme bu şekilde import edemiyorum(sitem kabul etmiyor) ancak formülün hesapladığı değerleri başka bir sayfaya aynen kopyalayarak bu sorunu da çözdüm.