• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hucre içindeki kelimeleri bölmek... ama?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yasars1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba benim basit bir sorum vardı, yardımcı olursanız sevinirim...

Elimdeki dosyanın bir sütünu aşağıdaki gibidir:

2007-2008-2009
2008-2009
2009-2010-2011
2007
2008
2009
2011
2010-2011
2007-2008-2009-2010

Şimdi bana öyle bir formül lazım HER YIL bir hücrede ve aynı hizada yer alsın...
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 26
Veri Menüsünden Metni Sütunlara Dönüştür'ü deneyiniz....

"Metni Sütunlara Dönüştür" ile olmuyor, benim istediğim aynı yıllar aynı hizaya gelsin... Resmi incelerseniz daha iyi anlarsınız..
Metni Sütunlara Dönüştür ile yapıldığında 2007 ile 2008 üst üste geliyor mesela...

Şöyle bir şey mi arıyorsunuz:

Ekli dosyalar

Aynen böyle birşey arıyordum Üstat...
çok teşekkür ederim...

selam ekte verdiğim örneği incelerseniz
bir 65 bintane hücreyi 28 saniyede düzeltebilirsiniz. (parça al komutu)

tutun ve sürükleyin

Ekli dosyalar

selam ekte verdiğim örneği incelerseniz
bir 65 bintane hücreyi 28 saniyede düzeltebilirsiniz. (parça al komutu)

tutun ve sürükleyin

Erman Bey, bu çözümde tüm hücreler 2007 ile başlıyorsa problem yok ama 2008 veya farklı bir yılla başlarsa uymaz maalesef.

hayır
eğer yıllar 4 haneli yazılmış ise hertürlü sıralama yapar.
benim verdiğim örnekte rakamlara duyarlı bir sistem yok
sadece karakterlere duyarlı

atıyorum 2007 yerine ELMA bile yazsa
ELMA-2008-2009-EKŞİ-XXX

vs olsa hepsini birbirinden ayırır ve hücrelere yazar.

hayır
eğer yıllar 4 haneli yazılmış ise hertürlü sıralama yapar.
benim verdiğim örnekte rakamlara duyarlı bir sistem yok
sadece karakterlere duyarlı

atıyorum 2007 yerine ELMA bile yazsa
ELMA-2008-2009-EKŞİ-XXX

vs olsa hepsini birbirinden ayırır ve hücrelere yazar.

Arkadaşın istediği aynı yılların aynı sütunda olması; sizin verdiğinizde her zaman ilk 4 karakteri 1. hücreye; sonrakileri 2. hücreye alıyor. Ama olması gereken; hücre 2008-2009 şeklindeyse ilk sütunun (2007 sütunu) boş olması; 2008 ve 2009'un dolması.

Arkadaşın istediği aynı yılların aynı sütunda olması; sizin verdiğinizde her zaman ilk 4 karakteri 1. hücreye; sonrakileri 2. hücreye alıyor. Ama olması gereken; hücre 2008-2009 şeklindeyse ilk sütunun (2007 sütunu) boş olması; 2008 ve 2009'un dolması.

ok ben soruyu farklı algılamışım, sadece ayrılacağını düşündüğüm için böyle bi çözüm önerdim.

Merhabalar kolay gelsin benimde bu konuyla alakalı bi sorunum var karaktere dayalı değilde hücredeki ilk sayıya ve sonrasında gelen sayıları bölebilirmiyiz? Mesela 1 yıl 2 ay 3 gün içerikli bir hücre var ve baska bir hücreye ilk sıradaki sayıyı yani "1", ortadaki sayı "2" ve sondaki sayı olan "3"ü yazdırabilirmiyiz?

Soldan formülü ile denedim olmadı

Son düzenleme:
tarih olarak kayıtlı olarak mesela bu günün tarihi 40991 ama bunu tarih olarak değişik formatlarda görüntülebiliyoruz 23.03.2012 , 03.23.2012 , 2012.03.23 vs sizin bunu başta excellde metin olarak 23.03.2012 girmeniz işi bayağı kolaylaştırır parçaal ile çözersiniz eğer metin olarak değilde sayı olarak hücre biçimini girdiğinizde 40991 çıkıyorsa =yıl(a1) =ay(a1) =gün(a1) şeklinde tek tekte alabilirsiniz.
Aslında her ikiside kolaymış:p

Son düzenleme:
Merhabalar kolay gelsin benimde bu konuyla alakalı bi sorunum var karaktere dayalı değilde hücredeki ilk sayıya ve sonrasında gelen sayıları bölebilirmiyiz? Mesela 1 yıl 2 ay 3 gün içerikli bir hücre var ve baska bir hücreye ilk sıradaki sayıyı yani "1", ortadaki sayı "2" ve sondaki sayı olan "3"ü yazdırabilirmiyiz?

A1 hücresinde "1 yıl 2 ay 3 gün" yazıyorsa:

Yıl için:

Kod:
=SOLDAN(A1;BUL("yıl";A1)-2)

Ay için:

Kod:
=PARÇAAL(A1;BUL("ay";A1)-BUL("yıl";A1)+1;BUL("ay";A1)-BUL("yıl";A1)-5)

Gün için de

Kod:
=SOLDAN(SAĞDAN(A1;BUL("gün";A1)-BUL("ay";A1));BUL("gün";SAĞDAN(A1;BUL("gün";A1)-BUL("ay";A1)))-2)

formülleri kullanılabilir. gün formülü belki kısaltılabilir ama ben uğraşamadım.

YUSUF44 Bey cevabınız için teşekkür ederim fakat denedim olmadı hata veriyor.

Nasıl bir hata, örnek dosya ekler misiniz? Bendeki örnekte bir probrlem yoktu.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey çok teşekkür ediyorum.Formulünüz muazzam çalışıyor.İyi çalışmalar...

iyi günler,

aynı sütün içinde bulunan verileri ayrı şekilde kısaca sütünlara ayırmak istiyorum. ancak ben bu konuda başarılı olamadım, Benim için büyük ama sizin için basıt bir durum olduğunu düşünüyor ve desteklenizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri