hucre karsilastirma

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
Oncelikle Turkce karakterleri yazamadigim icin ozur dilerim maalesef yabanci klavyeden yazmak zorundayim. Benim sorum su: A sutununda numaralar verilmis ve 12 numarali kayit 2 kez yazilmis. Burada sorun yok lakin ayrinti kismina baktigimizda 12,13,14 numarali Ahmetler ayni kisiler ama ayrintilari biraz farkli yazilmis. Yapmak istedigim D2-D5 arasindaki hucreleri secip, bunlarin icinde ayni olan kelimeleri tespit etmek. Yani mesela F3 hucresine Konya ve 2 degerini versinki ben de kolayca bunlar ayni mi anlayabileyim. Bilmiyorum aciklayici oldu mu ama cok ihtiyacim var cunku satir sayisi su anda 16000 ve herbirinin ayrintisi cok uzun. inanın sadece seçtiğim hücrelerde arama yapabilmek bile yeter mesela belli sayıda hücre seçeceğim vede sadece bu hücrelerde konya terimin arayacağım. Buna bile razıyım .Simdiden tesekkur ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

aşağıdaki kod işinizi görür mü?
sorunuzun tam karşılığı olmamakla beraber istediklerinizi kısmen karşılar sanıyorum.

Kod:
Public ss As Double
Kod:
Sub mukerrer_aciklama_kontrol()
        Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
        Columns("F:IV").ClearContents
ss = Range("d65536").End(3).Row
For x = 2 To ss
    a = Split(" " & Cells(x, "d"), " ")
    y = 1
    For i = 1 To UBound(a)
        y = y + 1
        Cells(x, y + 4) = Left(a(i), Len(a(i)))
    Next
Next
        Call sirala
        Call yil_renklendir
        Call il_renklendir
End Sub
Kod:
Sub sirala()
For i = 2 To ss
    Range("F" & i & ":IV" & i).Select
    ActiveWorkbook.Worksheets("deneme").Sort.SortFields.Clear
    ActiveWorkbook.Worksheets("deneme").Sort.SortFields.Add Key:=Range("F" & i & ":IV" & i), _
        SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
    With ActiveWorkbook.Worksheets("deneme").Sort
        .SetRange Range("F" & i & ":IV" & i)
        .Header = xlGuess
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlLeftToRight
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
Next
End Sub
Kod:
Sub yil_renklendir()
For x = 2 To ss
For y = 6 To 20 'en çok 20 kelime olabileceği düşünüldü
If Cells(x, y) <> "" And IsNumeric(Cells(x, y)) Then
Cells(x, y).Interior.ColorIndex = 3
End If
Next
Next
End Sub
Kod:
Sub il_renklendir()
For x = 2 To ss
For y = 6 To 20
If Cells(x, y).Text Like "*Ankara*" Or Cells(x, y).Text Like "*İstanbul*" Or Cells(x, y).Text Like "*Konya*" Then
Cells(x, y).Interior.ColorIndex = 4
End If
Next
Next
End Sub

Ekli dosyalar

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın frost,

Alternatif...

Yalnız arama yaptırılırken büyük / küçük harf ayırımı söz konusudur. O yüzden kelimeyi şöyle aratabilirsiniz.

Örnek ;
1.kriter'de 2 kez arama yaptırın.

1.aramada büyük harf ile ..... Konya
2.aramada küçük harf ile ..... konya
diyerek aratırsanız problem olmaz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
deediğiniz gibi tam istediğim gibi değil ama yine de işime yarayacak gibi. Zahmet verdim siz de yardım ettiniz sağolun. İleride bir dosya daha ekliyeceğim en azından bana bir fikir verebilirsiniz inşaallah..

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
karşılaştırma

Sizlerden çok özür dilerim ama tamamen saplanmış durumdayım ve en azından fikirlerinize ihtiyacım var. İşletmede İngilizce excel kullanılıyor ve sample1 adlı dosyayı buraya yükledim. 18 sütundan oluşan bir tablo var. A sütunundan itibaren sıralam şöyle; Kişi numarası, ofiser numarası, soyad, ad, orta ad, son ek, ön ek, tercih edilen isim, yaş, doğum tarihi, ünvan, şirket, ülke, orjinal numarası, biyografi, analizci, numaralandırma ve tarih. Tablodan anlaşılacağı gibi kişi numaraları ve isim, soyisim, yaş vb bilgiler aynı. Kişi numaraları aynı ise bunlar aynı kişi demek. Ama maalesef kişi numaraları aynı olmadığı helde bunların aynı kişi olma ihtimali de var ki bazen aynı kişiler. İşte bu durumda biyografiye bakıp kişiler numaralandırılıyor. Eğer kişi numaraları farklı (A sütunu) ama gerçekte aynı kişilerse; 1, numaralar farklı ve de farklı kişilerse; 0 olarak numaralandırma yapılıyor.(Q sütunu). Yapmak istediğim şey şu; örnek olarak A6 ve A7 sütunundaki numaralar farklı ama biyografiler okunduğunda bunların aynı kişi olduğu anlaşılıyor. Bazen bu biyografiler 3-5 satır iken bazen 20 satır olabiliyor ve çok zaman alıyor. (özellikle zaman sınırı olunca işler zorlaşıyor). Şimdi öyle bir mucize olsun ki ben a6 ve a7 yi seçince otomatik olarak biyografiler karşılaştırılsın ve de S6 ve S7 hücrelerinde bunların aynı ya da farklı olduğunu bildiren bir işaret yada rakam ne olursa belirsin. Farkındayım çok şey istiyorum ama fikirlerinize açığım. Kod olmasa da formül, o da olmasa en azından nasıl başedebilieceğime dair en ufak fikirlerinize muhtacım.....

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
bu da örnek dosya

buradaki sayı orjinal sayının yanında hiç çünkü şu anda 16bin isim civarında ve artacak :(

Ekli dosyalar

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın frost,

Eklemiş olduğunuz dosyaya baktım. Karşılaştırılacak verilerin farklı şekilde yazılmış olmaları kod yazımını imkansız hale getiriyor. Üzülerek belirtmeliyim ki, ben uygun bir yöntem bulamadım.

Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
vakit ayirip yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim.. iyi gunler iyi calismalar..

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
bir sorum daha olacak bana yardımcı olabilecek.. A sütunundaki hücreleri seçtiğimde koşullu renklendirme yapabilirmiyiz? ama sadece seçili hücrelere.. Şöyle diyelim: A1 den A8e kadar seçtim ve a1-a3 arasındaki hücreler aynı değerde ve kırmızı renklenecek a4-a6 başka bir değer ama kendi içinde aynı ve rengi sarı olacak a7 ve a8 birbirinden ve diğerlerinden farklı öyleyse renklenmeyecek. bu anlattığım sadece mouse yardımıyla seçim yapılınca otomatik gerşekleşecek ve de sadece hücre değil tüm satır renklenecek. Çok mu şey istedim acaba?