• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre kilitleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
arkadaşlar içinde formül yazılı bir hücrem var.ve bu hücredeki formüle müdahele edilmesini istemiyorum.bunu nerden yazpıyorduk?.teşekkür

formülün bulunduğu hücreye sağ tıklayıp hücre biçimlendir/koruma/kilitli işaretleyin. araçlar/koruma/sayfayı koru/kilitli hücreleri ve kilidi açılmış hücreleri işaretleyin. tamam. sadece o hücreyi kilitler.isterseniz parolada koyabilirsiniz.
(diğer hücrelerden kilitliyi kaldırırsanız sadece o hücre kilitli kalır)

formüller birden fazla olduğunda tek tek seçmek yerine F5 fonksiyon tuşuna bastığınızda çıkan GO-git penceresinde Special-özel bölümüne tıklayıp buradan Formüller bölümünü seçtiğizde komple komple komple tikiyizleri işaretlenmiş olarak bırakın ve tamama basın.
Bu sayede dosyanızdaki tüm formüllü alanlar seçilmiş olacak.Seçili alan üzerine gelip seçili durumlarını bozmadan sağ tıklayarak format cells bölümünden hidden ve locked bölümlerini yani kilitleme ve gizleme bölümlerini de aynı anda seçerseniz formüllerinizin başka kullanıcılar tarafından da görülmemesini sağlayabilirsiniz.

arkdaslar bende formullu yerlerın degıstırılmemesını ıstıyorum. kapalı olsun ıstıyorum mumkunmu?

Merhaba,

Evdeki bilgisayarımda bu işlemi rahatlıkla yapabiliyordum fakat bugun sabahtan beri ugrastım bir turlu kilitleyemedim hücreyi, zira protection sekmesi pasif gorunuyor, ne yaptıysam olmadı. bu engelin şirket bilişimcileri tarafından yapılmıs olma ihtimali var mıdır sizce? ya da ben mi birşeyleri eksik yapıyorum?

Geri