Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ekte gönderdiğim örnekte gerekli bütün açıklamaları yaptım ayrıca örnek yapmaya çalıştığım makroda bulunmaktadır.
fakat tam olarak yapmak istediğime ulaşamadım.
konu hakkında yardımlarınızı rica ederiyorum.
teşekkürler
öncelikle x den önceki yada sonra sayı eğer 3 basamaklı ise yüzler basamağındaki değer eğer 1 den büyük ise virgül ile ayrım yapılması gerekiyor.
örneğin 123 ise direk 123 yazmalı fakat 345 ise 34,5 şekinde yazılmalıdır.
Sizin yazdığınız örnekteki x den sonraki kısımda buna göre 90,5 şeklinde olmalıdır.
eğer x den önceki veya sonraki değerler 3 basamaklı değilse direk oldukları şekilde yazılacaktır.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
örneği inceledin fakat ufak bir sorun var
"x" işaretinden önceki veya sonraki değerlerin ikisi birden 3 veya 2 basamaklı olmak zorunda değil. örneğin;
bristol carta integra 133 gr 985x90 cm bu şekikde bi veri geldiğin de x dan sonraki kısımda hata vermektedir.
aynı olay tam tersi
bristol carta integra 133 gr 98x905 cm şeklindeki durumda da gerçekleşmektedir.
ayrıca,
CKB ıntegra 205 GR 77,8 X 55,5 CM
bu gibi verilerde "x" işaretinden önceki değeri 77,8 şeklinde atması gerekirken 7,7 şeklinde göndermektedir.
MEAD ıntegra 390 GR 123,3X119,3 CM
MEAD ıntegra 390 GR 123X119,3 CM
MEAD ıntegra 390 GR 123,5X119 CM bu gibi verilerde de aynı sorunu yaşamaktayım.
Birde ayraç olarak kullanılan işaret her yerde virgul olmadığında nokta kullanılan yerlerde de hata vermekte aynı olay "x" işareti ve "cm" kelimesinin büyük ve küçük kullanımları içinde geçerli.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.