hücre adresinin başka sayfadaki hücre satırının istenilen sütun değerini bulmak

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
hücre adresinin başka sayfada bulunduğu hücre satırının istenilen sütun değerini bulmak istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli tablodaki açıklama:
D4 hücresi formülü =MİZAN!E5 olup
D4 hücre içeriğinin mizan sayfasındaki A sütuna denk gelen satırın değerini Sonuç sayfasında G sütunundaki hesap kodu başlığına G4 hücresine getirmesini sağlamak istiyorum.
Bunu getirirken Sonuç Sayfası D4 formül sonucundaki değeri Mizan sayfasında arama YAPMAKSIZIN bilakis D4 hücre formülünün yani =MİZAN!E5 in MİZAN sayfasındaki satırını bularak yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
Sayın çıtır, cevabınız için teşekkür ederim.
Ancak excel 2003 kullanıyorum. ve G4 hücresinde $AD? hatası almaktayım. Lütfen formülü buna göre düzenlemeniz mümkün mü?

=KAYDIR(MİZAN!$A$1;PARÇAAL(_xlfn.FORMULATEXT($D$4);MBUL("E";_xlfn.FORMULATEXT($D$4))+1;UZUNLUK(_xlfn.FORMULATEXT($D$4)))-1;0)

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Excel 2003 sürümünde Formülmetni fonksiyonu olmadığından hata alıyorsunuz.Formülmetni yerine 2003 sürümü için hangi fonksiyonu kullanmak lazım bilmiyorum.İsteğinize göre MİZAN sayfasında aratmadan yapmadan başka nasıl bir yöntem uygulanabilir aklıma gelmiyor.Üzgünüm.