Hücre atlama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhabalar sevgili excel uzmanı arkadaşlar. Ben şöle bir isteğim var yardımcı olursanız seviniirm. 3 tane yan yana hücre düşünün yada daha fazla A1,B1,C1,D1 gibi yatay şekilde yada dikey şekilde olsun farketmez.. Mesela ben A1 bir veri giriyorum okla sağa doğru gittiğimde B1 e uğramadan C1 e gitmesini istiyorum. Yada D1 e neyse işte hücre atlama olayını nasıl yapabilirz acaba.. Şimdidien teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

A, C, E sütunlarına veri girildiğinde (değişiklik olduğunda) aradaki kolonları atlar, G sütununda veri girildiğinde bir alt satır ve A sütununa gider.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [A:A, C:C, E:E, G:G]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 7 Then
    Target.Offset(1, -6).Select
Else
   Target.Offset(0, 2).Select
End If
Son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Biraz açabilirmisniz kodu mesela en son G:G ye kadar yapmışsınız ben bunu arttırabilirm değilmi.. bide 7 var ve 1,-6 buraları açıklarmısınız tam çözemedim o kısımları..şimidien tşk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Ayrıca çalışmıyor neden acaba ? Yane hücre atlamadan gidiyor..???????

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Çalışması için hücreye değer girmelisiniz. Zaten ilk mesajımda da açıkladım hücre içeriği değiştiğinde diye.

A hücresinde bir değişiklik olduğunda Enter yada Oklara bastığınızda hemen C hücresine atlayacaktır Cursor. C de değişiklik olduğunda E sütununa, E de değişiklikte ise G ye atlayacaktır.

Kod:
Target.Offset(0, 2).Select
kodunun anlamı bu, bulunduğun sütundan iki sütun ilerisine git demektir.

7 ise kolon numarası, G sütunda değişiklik olduğunda ne yapması gerektiğini söylemek gerek, ya bırakacağız başı boş olarak gidecek yada kontrollü olarak bir alt satıra ve A sütununa gitsin diyeceğiz. Ben ikincisini dedim.

Kod:
Target.Offset(1, -6).Select
bu kodun anlamı da şu : 1 satır aşağıya ve 6 kolon geriye git. Dikkat ederseniz -6 kullandık, eğer 6 kullansaydık M sütununa gidecekti.

Umarım anlatabilmişimdir.

İyi Çalışmalar Diliyorum.