hücre biçim sabitleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhabalar...

excel i evrak listesi oluşturmak için kullanıyorum. ancak sayfalar sürekli değişiyor. hücrelerin biçimini sabitlemek istiyorum. kilitlemeyi denedim ancak bu sefer de ver giremiyorum. tüm hücrelerin veri girişini engellemeden sabit bir şekil almasını nasıl sağlayacağım??
şimdiden teşekkürler....

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Biçim boyacısı işinizi görmüyor mu?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Yanlış anlamadıysam,

Örnek ; =DÜŞEYARA(A2;B2:N23;2;0) gibi bir formülde sabitlenmek istenenlerin önüne $ işareti koyulur,

=DÜŞEYARA($A2;$B$2:$N$23;2;0) bu işlemde A2 hücresinde A, B2:N23 aralığında da B2 ve N23 aralığı sabitlenmiş olur,

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
benim istediğim sadece hücrelerin boyutunu sabitlemek. dosyayı farklı kullanıcılar kullanıyor ve sürekli sayfa yapsı değişiyor. çıktı aldığımda sayfalar sürekli yer değiştiriyor. formüllerde pek iyi değilim sadece biçimsel sabitleme yapmak itiyorum.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
benim istediğim sadece hücrelerin boyutunu sabitlemek. dosyayı farklı kullanıcılar kullanıyor ve sürekli sayfa yapsı değişiyor. çıktı aldığımda sayfalar sürekli yer değiştiriyor. formüllerde pek iyi değilim sadece biçimsel sabitleme yapmak itiyorum.
Merhaba,

Öneri ; 2003 formatında, örneklendirilmiş bir dosya ekleyiniz,

Daha çabuk ve daha doğru çözüm elde edersiniz,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba;

Ek'li dosyada bir gizli sayfa mevcut bu sizin sayfanız..Bir de buna benzer açınca hemen görünen sayfa var bu sayfa da diğer kullanıcıların veri gireceği sayfa..Gizli sayfanızı Biçim/Sayfa/Göster.. menülerini izleyerek bulabilirsiniz..Orada kullandığım formülleri aynı mantıkla kendi sayfanıza uyarlarsanız biçimleri bozulmamış bir sayfanız sürekli saklı kalmış olur..Bir alternatif olarak paylaşmak istedim.Umarım yardımcı olur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
teşekkür ederim benm istediğim de böyle bir yöntem :)
Rica ederim.Eğer sayfanızda formülleri yazmayla uğraşmak istemezseniz kullanıcıların kullandığı sayfadaki ilgili alanı kopyalayıp sizin olacak sayfaya sağ klik/özel yapıştır/bağ yapıştır/tamam yaparak girilen verileri alabilirsiniz.Ancak bu şekilde boş olan hücrelerin boş değil sıfır "0" olarak görünmesi sorun olabilir.İyi çalışmalar dilerim kolay gelsin..