Hücre Biçimlendirme Formülü Hk.

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba;

Konuyu açmadan çok arama yaptım ama bulamadım anahtar kelimeleri tutturamıyorum galiba o yüzden açıldıysa affedin konu.

Şimdi kurum 70 kişi var ben herkes için excelde imza listesi çıkarıyorum tatilleri siyaha boyuyorum ancak herkes için ayrı bir excel sayfası var ve bunu tek tek elimle girmek zorunda kalıyorum

Hücre biçimlendirmenin formülü ile ilgili sanırım

Bir sayfada yapmış olduğum hücre biçimlendirmesini örneğin siyah dolgunun diğer sayfada da otomatik olarak olmasını istiyorum ancak çıkamadım bir türlü.

Çünkü konu ile ilgili formüller hep sayısal değerler ile ilgili oysaki ben bir sayfada yapmış olduğum tüm değişikliklerin diğer sayfada da olmasını istiyorum.

Yada daha iyi fikri olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
örnek bir excel dosyası gönderebilir misin. nasıl bir dosyan var ve nereden ne olsun istiyorsun görmek gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
vb
İlginiz için teşekkürler ancak inderimiyorum hata veriyor. Başka bir şekilde gönderebilir misiniz?

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
evet dosya.tc sitesine yükleyiniz. aksi takdirde kullanıcılar yardımcı olamaz ancak altın üye ve yöneticiler destek ekibi falan yardımcı olur size

Excel Vers. ve Dili
vb
Üstadım paylaşımın istediğimden bile daha güzel efsane olmuş yalnız küçük bir sorunum var şimdi bizde yaklaşık 70 personel var onları tek tek girip çıktı almak gerekiyor buna bir çözümün varsa ki eminim vardır.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belgede;
-- sağ tarafta BA sütununa ('nci satır başlık olacağından 2'nci satırdan itibaren, 1'den başlayarak) sıra numarası/sicil numarası neyse onları yazın,
-- BB sütununa da Ad Soyadları yazın,
-- Alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Açılan VBA ekranında sağdaki boş alana aşağıdaki kod blokunu yapıştırın,
-- Sayfadaki değer değiştirme düğmesinin altına bir adet metin kutusu/şekil/düğme ekleyin,
-- Eklediğiniz bu şekil/düğmeye fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin,
-- Açılacak küçük ekranda IMZA_YAZDIR makro adını seçerek işlemi onaylayın.
Artık değer değiştirme düğmesiyle AY'ı belirleyip eklediğiniz düğmeye/şekile bir kez tıkladığınızda her bir personel için sayfa yazdırılır.
Rich (BB code):
Sub IMZA_YAZDIR()
For sat = 2 To Cells(Rows.Count, "BB").End(3).Row
    [G7] = Cells(sat, "BA")
    [H6] = Cells(sat, "BB")
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
vb
Vallahi çok karışık geldide uğraşıyorum şu an olursada olmasada buraya gelcem yeniden.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Daha basit anlatamıyorum malesef.
Bu arada verdiğim kod cevabında bir harfi düzelttim, sayfayı yenileyerek önceki cevabımdaki kodun yeni halini kullanın.

Tavsiyem; deneme yaparken BB sütununa yazılacak listeyi kısa tutun ki gereksiz sayıda sayfa yazdırılmasına neden olmayın,
denemeleriniz bittiğinde BA ve BB sütunlarına olması gereken listeyi tam olarak yazın.
.

Excel Vers. ve Dili
vb
Vallahi çekiniyorum artık söylemeye ama olmuyor yada ben yapamıyorum. Şimdi sizin verdiğiniz son örnekte personel kısmına yazıyorum tamam birinci isim geliyor da ben ekim ayı için tüm personeli nasıl yazdıracağım onu anlayamadım.
Şöyle oluyor be yazıyorum personel sayfasına isimleri sadece birinci isim geliyor diğerleri gelmiyor ki. Butonlara basıyorum değişsin diye ancak ay değişiyor sadece hani sayfa sabit kalıp isimler değişse yada yazdır diyince o isimlerle birlikte sadece ekim ayı çıksa olur da işte .....

Hani makroları filan kontrol ettim güvenlik ayarlarından kapalı mı diye yok açık. Çözemedim ki bir türlü. Emeğiniz için gerçekten teşekkürler.

Ömer Bey sizin verdiğiniz şablonda olmuyor çünkü BB sütunu yokki "AB" sütunuda yok hatta aratıyorum yine yok o yüzden o metotta olmadı yada ben bulamıyorum, bilmiyorum :(

Ayrıca yardımlarınız için gerçekten teşekkürler.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sayın @iplikci_80 'in hazırladığı belgeye ekleme yaptım.
Belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak erişebilirsiniz.
.

Excel Vers. ve Dili
vb
Sizler ne güzel insanlarsınız yaa vallahi ne diyeceğimi bilemedim hani kör istedi bir göz Allah verdi iki göz. :)

Saygılarımı sunuyorum.

Rab'bim hayallerinizden ötesini nasip etsin.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sizler ne güzel insanlarsınız yaa vallahi ne diyeceğimi bilemedim hani kör istedi bir göz Allah verdi iki göz. :)

Saygılarımı sunuyorum.

Rab'bim hayallerinizden ötesini nasip etsin.
.
Estağfurullah, bilmukabele.
.