Hücre Biçimlendirme Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Merhaba,

Bir yazılım tarafından üretilen Excel dosyamız var. Yani değerler elle girilmiyor. Buna rağmen bazı hücrelerin formatı olması gerektiği gibi değil de tarih olarak çıkıyor.
Hücre biçimlendirmeden sayıyı seçince de çok ilgisiz bir değer oluyor. Örnek dosya ekledim, sorunlu değerleri ve olması gerektiği şeklini de belirttim.

Her hücreyi tek tek değil de toplu halde nasıl düzeltebiliriz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Zaten o hücrelerde tarih var.Yan tarafa yazdığınız şekilde yazılamazlar.:cool:

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Sorun, Excel'in biraz fazla "akıllı" olmasından ve metin işlerinden daha çok "hesap tablosu" olması özelliğinden kaynaklanıyor.

Bu nedenle, hücreye kullanıcı veya harici bir program tarafından herhangi bir girildiği anda Excel öncelikle bu veriyi "nümerik" bir hale getirmeye çalışıyor. Bunu yapamazsa, o zaman işin peşini bırakıyor.

Yapabileceğiniz şey; sütunu komple seçip hücreleri "text-metin" olarak yeniden biçimlendirmek ve sonra, problemli verileri elle girmek.

Bir de; Windows'un basamak ve ondalık ayraçlarını birbiriyle değiştirdikten sonra söz konusu programdan bir daha Excel dökümü almayı denemekte fayda var.

Belki uğraşılırsa, yanındaki sütuna bu işi çözecek bir formül de geliştirilebilir.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Yanıtlar için teşekkür ederim.

Programın geliştiricisi firmaya mail attım, belki onlar farklı bir çözüm yolu önerebilirler.
Windows'un basamak ve ondalık ayraçlarını birbiriyle değiştirmeyi de deneyeceğim.

Çok sağ olun...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Tekrardan teşekkür ederim Haluk Bey, Windows'un basamak ve ondalık ayraçlarını birbiriyle değiştirince sorun çözülüyor.