Hücre Biçimlendirme..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
B sütuna sayısal rakamlardan oluşan veriler giriyorum. Girdiğim verilerin bazıları 03,05 ya da 011,012 gibi vs. yani o ila başlıyor. Bu defa da ilk rakam 0 etkisiz olduğundan 3,5, ya da 11, 12 gibi görünüyor. Bu defa da hücre biçimlendir menüsünden sütunu metin olarak uyarlıyorum. Bu defa sütunda ki koşul devreye giriyor sürekli uyarı veriyor.
Hücreye girilen rakam kaç hane olursa olsun. Yazabileceğim makrosuz bir yöntem daha var mı? Hücre sayı modunda olacak ve gireceğim rakam 0 ila başlasa bile yazacağım bir yöntem lazım.
Konu hakkında yardımcı bilgilere ihtiyacım var.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan 000000,00 olarak biçimlendirin. Tabii virgülden önceki tamsayı adedi kadar sıfır koymalısınız.

Değişken uzunlukta tamsayı ise işiniz makroya kalır.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Necdet Bey,
Verdiğiniz İsteğe uyarlanmış rakamları denedim. fakat hücreye girilen rakam 6 ve 7 basamak olarak değişiyor. Belli Değil yani. Bahsettiğiniz şekilde denediğimde, 03 yazdığımda 0000003 gibi sonuç çıkıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sn Yurttaş a ait bir çalışma var ekte onu inceleyiniz.Bu seçeneklerden biri size yardımcı olabilir.Veya kısa yol olarak =0&A1 gibi bir formulle istediğiniz verinin önüne "0" getirebilir ve kopyala-özel yapıştırmadan değerleri seçerek istediğiniz hücreye ekleyebilirsiniz.
Alteknatif olarak hücre biçimlendir de;
Rakamın solunda ve sütun genişliğine bağlı olarak Sıfır görünmesini istiyorsanız kod :*00

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Aradığım özellik burda mevcut değil, sanırım bunuda makro ile yapacağız :(

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,
B sütuna sayısal rakamlardan oluşan veriler giriyorum. Girdiğim verilerin bazıları 03,05 ya da 011,012 gibi vs. yani o ila başlıyor. Bu defa da ilk rakam 0 etkisiz olduğundan 3,5, ya da 11, 12 gibi görünüyor. Bu defa da hücre biçimlendir menüsünden sütunu metin olarak uyarlıyorum. Bu defa sütunda ki koşul devreye giriyor sürekli uyarı veriyor.
Hücreye girilen rakam kaç hane olursa olsun. Yazabileceğim makrosuz bir yöntem daha var mı? Hücre sayı modunda olacak ve gireceğim rakam 0 ila başlasa bile yazacağım bir yöntem lazım.
Konu hakkında yardımcı bilgilere ihtiyacım var.
.

Hücre biçimini, İsteğe uyarlanmış:

Kod:
"0"#
veya iki dijit küsüratlı ve binlik ayraçlı için:

Kod:
"0"#.##0,00
.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Hocam,
Üstteki "0"# formül ile istediğim oluyor. Şöyle bir skıntım var.
ben 012 yada 01 yazdığımda yani 3 haneli rakam girdiğimde bir üstteki hücrenin ilk 4 hanesi işlem yaptığım hücrenin başına getiriyor. Bu işlem çok güzel yapıyor. Fakat gelen rakamların önüne de 0 ekliyor. Bu çalışmaya ters oluyor.
B Sütuna 0 ile başlayan 2 yada 3 haneli rakam giriniz. Rakam giriniz. Hücre Biçimlendirme menüsünden Metin olarak seçme dışında farklı bir işlem olmalı. 012yazdığımda 6945012 olmalı oysa 694512 oluyor. Buna çözüm arıyorum. Örnek dosya ektedir.
İyi çalışmalar dilerim

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Ben sizin örnekten ve açıklamalarınızdan bir şey anlamadım.

.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010

Bu kısmı bir kurcalayın, sorunuzdan bir şey anlaşılmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba günaydın hayırlı sabahlar.
B3:B sütun Aralığına 2 ya da 3 haneli rakam girdiğimde bir üstteki hücrenin ilk 4 hanesini bir alt yani işlem yaptığım hücrenin başına getiriyor. Girdiğim 2 ya da 3 haneli, rakamların başı 0 ile başlara mesela, 3 haneli rakam 012 yazdığımda 12 olarak algılıyor ve yanlış sonuçlar çıkarıyor. Ya da 2 haneli olarak 01 yazdığımda 1 kalıyor, yine yanlış sonuçlar çıkıyor. Bu defa sütunu metin olarak biçimlendiriyorum. Sayfadaki koşullar devreye giriyor ve yanlış sonuçlara sebebiyet veriyor.
Sizden istirhamım arkadaşlar. Ben 012 ya da 01 yazdığımda ne yazarsam onu eklesin ve bir üstteki hücrenin ilk 4 hanesini yine işlem yapılan hücrenin başına getirsin istiyorum.
Her şey için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kod:
[<99]000;00
Bu şekilde bir deneyin(kendinize uyarlayın), bunu kodla çoğaltabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Seyit Bey,
Denedim fakat buda tam manasıyla çözüm olmadı. Aslında 01 ya da 012 gibi rakamlar ekleniyor. bir üstteki verileri kopyalayınca sorun oluyor. anlamadım ne yapmak lazım.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Biçimlendirmeyi, Kopyala-Yapıştır yaptığınız diğer hücrelerede yaparsanız sorununuz hal olur diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Böyle bir şey Mümkün değil hocam.