hücre birleştirme makrolu

hedjaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-08-2029
merhaba,

öncelikle örneği paylaştım.
aslında hücre birleştirmeyi az çok yapabiliyorum ancak burada beni zorlayan bir kaç durum var;

1. Birleşecek hücrelerde değişkenlikler söz konusu. Kimisi 2 isim birleşik, kimisi ayrı, kimisinde de metin sonunda 1 veya 2 boşluk bulunuyor.
2. yaklaşık 1000 satırlık ve bir dosya olduğu için her bir değişkenliği ortadan kaldırmak için birden fazla formül oluşturmam gerekti. bu haliyle de dosya hantal bir hale geldi.

Sizden ricam örnek dosyada anlattıklarıma göre makro oluşturabilir misin?

şimdiden teşekkür ederim
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyanızda makro kullanmaya gerek yok bence. Ekteki dosyayı inceleyin.

Metin başı ya da sonunda boşluk varsa, ya da isim soyisim şeklinde olan bir metinde isim soyisim arasında 1 den fazla gereksiz boşluk karakteri varsa bunları KIRP fonksiyonu ile temizleyebilirsiniz. Ondan sonra metinleri birleştirip düşeyara ya da farklı bir metod ile eşleştirme yapmaya çalışırsanız daha temiz olur. Ben dosyanızda farklılık olsun diye düşeyara yerine indis & kaçıncı fonksiyonlarını kullandım.

Ekli dosyalar

hedjaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
29-08-2029
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Kırp foksiyonunu kullanmıştım ancak araya boşluk işareti koyduğumda (&" "&) 2. sayfada elle girdiğim ismi düşeyara ile arattığımda bu boşluğu tanımıyordu bir türlü. yerinekoy ve damga (160) veya karakter(160) formüllerini kullandım bu seferde 2 isimli olanlar problem yarattı.

Vermiş olduğunuz aşağıdaki formül orjinal dosyamdaki hücrede ekstradan bir boşluk varsa 2. bir boşluk yaratarak birleştiriyor.

=KIRP(B2)&" "&KIRP(C2)

bu da indis formülünü çalıştırmıyor haliyle.

muhtemelen bendeki dosyada yer alan boşluk gerçek boşluk değil :) nasıl aşabilirim?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Gerçek dosyanızdan ufak örnek bir parça eklerseniz kontrol edilebilir. Karakter farkından kaynaklı bir farklılık varsa bunu Uzunluk fonksiyonu ile kontrol edebilirsiniz. Örneğin A2 hücresinde birleştirilmiş veri olarak şu yer alsın. "Ali Veli Excel". Bunu

=UZUNLUK(A2) şeklinde bir yöntemle 14 karakterli bir verinin olduğunu anlarsanız. Aranacak verileri ve aranan verileri bu şekilde kontrol ederseniz karakter sayısı farkından kaynaklı sorunları tespit edebilirsiniz.

hedjaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
29-08-2029
=KIRP(YERİNEKOY(C8;DAMGA(160);""))&" "&KIRP(YERİNEKOY(D8;DAMGA(160);"")) Şöyle bir formül yaparak iki isimli olanları birleşik hale getirdim. boşluk ile ilgili karakter olayını da ortadan kaldırmış oldum. formül genel anlamda siz uzmanların gözünde umarım doğru oluşturulmuştur.