1. sayfadan A sütununun tamamını kopyalayıp 2. sayfadaki A sütununa bağlantılı yapıştırıyorum, ali veli satırları atındaki boş satırları diğer sayfaya 0 olarak kopyalıyor ve excel i sql e aktardığımda 0 olan hücreleri de kabul ediyor. ben bunun olmasını istemiyorum. 0 yerine boş bıraksın istiyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkürler. dosya eki koyamıyorum izin vermiyor.
kutusunun tikini kaldırın. Hücre içeriğinde formül bile olsa, formül sonucu sıfır olduğunda, hücrede sıfır görüntülenmez ve tablonuz sıfır tarlası gibi görünmez...
En kolayını sayın A_day belirtmiş.
Alternatif olması için daha karmaşık olarak koşullu biçimlendirme ile de yapabilirsiniz. Koşullu biçimlendirmede görünmesini istemediğiniz değer için örneğin A5 hücresi formül olarak =A5=0 yazıp yazı tipi rengini beyaz yapabilirsiniz. Bu şekilde görünmesini istemediğiniz sıfırdan farklı herhangi bir değeri de görünmemesini sağlaya bilirsiniz (=A5>50,00 gibi). Ancak görünmeyen değer farklı bir işlemde örneğin bu hücre değerinin de bulunduğu bir toplama işleminde toplama dahil edilecektir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.