Hücre bulup veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba,

2 sayfam var. Oluşturduğum userformda bir butona bastığımda, 2. sayfada (örneğin A sütununda) bir veriyi bulmasını, bu verinin (örneğin 7.satırda olduğunu varsayalım) bulunduğu satırdaki başka bir veriyi (örneğin E7 hücresindeki) kopyalamasını ve 1. sayfada bulunan belirli bir hücreye yapıştırmasını istiyorum. Hangi verinin bulunacağı yine userform üzerinde bulunan bir combobox ile seçilecek (Aslında bu combobox'taki veri listesi, verinin ilk aratıldığı sütundaki veriler, belki buradan birşey yakalanabilir diye yazıyorum. Belki comboboxta seçili bulunan verinin adresi kullanılabilir).

Kısıtlı bilgim ile yapamıyorum, yardımlarınız rica ediyorum. Teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu bir örnek dosya üzerinde açıklarmısınız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Belirttiğiniz gibi verileri yüklediğiniz comboboxtaki listenin satır index numarasını kullanılarak istediğiniz veriyi istediğiniz hücreye alabilirsiniz. Ekte bununla ilgili küçük bir dosya hazırladım. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Çok teşekkür ederim, istediğim buydu. Size şunu sormak istiyorum;
1. [Sayfa1!A1] = Sheets("Sayfa2").Range("E" & ComboBox1.ListIndex + 2) satırında +2 yazmanızın sebebi nedir?
2. Bu veriyi başka bir çalışma kitabından almak istersek (o an kapalı olan) nasıl bir adres veya kod yazmamız gerekiyor?
Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

+ 2 ifadesi comboboxtan seçilen verinin index numarası ile sayfadaki satır numarasını eşitlemek için kullanılmıştır. Siz comboboxtan ilk veriyi seçtiğinizde bu verinin index numarası sıfırdır. Ama bu veri sayfada 2. satırda bulunmaktadır. Bu sebeple doğru veriye ulaşabilmek amacıyla + 2 ifadesini kullanıyoruz.

İkinci sorunuzu ise forumda ADO ile aratarak cevap bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Gerçekten faydalı oldu. İyi çalışmalar dilerim.