Soru Hücre değeri renkli ise farklı işlem konusunda yardım

Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
229
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024
Merhaba bir konuda yardımınızı rica ediyorum.


Hücre değeri yenilenen değer ile renklendirilmiş bir veriyi, makro kullanmadan farklı bir işlem yaptırabilirmiyim. Böyle birşey mümkünmüdür.

Mesela hücre değeri kırmızı ise, çalışma süresini 2 ile çarptırmak istiyorum yada işlem yaptırmamak istiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz.



212191
 

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Farklı bir çözüm olarak F2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın. Formül, her ismin ilk geçtiği satırda toplam çalışma süresini yazar. Hücre biçimini saat olarak ayarlamayı unutmayın:

=EĞER(EĞERSAY($B$1:B2;B2)=1;ETOPLA($B$2:$B$9;B2;$E$2:$E$9);"")
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
229
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024
Farklı bir çözüm olarak F2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın. Formül, her ismin ilk geçtiği satırda toplam çalışma süresini yazar. Hücre biçimini saat olarak ayarlamayı unutmayın:

=EĞER(EĞERSAY($B$1:B2;B2)=1;ETOPLA($B$2:$B$9;B2;$E$2:$E$9);"")

hocam toplam süresini almayı değilde farklı işlem yaptırmak istiyorum mesela hücre değeri kırmızı ise boş bırak gibi

Örnek
eğer(b2=[kırmızı];"";e2) gibi
 
Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Renge göre formül yok bildiğim kadarıyla. Kullanıcı tanımlı formüller yapılabilir ama galiba o da size uymaz çünkü sizin verilerinizde renkler koşullu biçimlendirme ile elde ediliyor. Eğer birden fazla olan veriler boş kalsın diyorsanız aşağıdaki formülü deneyin:

=EĞER(EĞERSAY($B$1:$B$9;B2)>1;"";E2)
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
229
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024
hocam, geç dönüş yaptığım için özür diliyorum.

hocam , günde 300 kişinin puantajını tutuyorum ve işverenim benden ceza sistemi yapmamı istedi. fakat şöyle bir sorun yaşadım.


212285

Sorun şu : bir personel farklı sutunlarda farklı görevlere yazıldığında Q satırında bulunan formül fazladan hesaplıyor.
Normalde tek satıra yazınca formül sağlıklı çalışıyor.

Örnek olarak : Kadir kök personel 08:30-20:00 arası çalışmış, fakat bu personel 08:30-17:00 bir işte 17:00-20:00 arası bir işte çalıştığını belirtince ceza formülü (Q) sutunudaki formül fazladan ceza yazıyor. Bunu nasıl çözebilirim. Bunun bir çözümü varmıdır.

Ceza formülü (Q) satırı
Kod:
=EĞER(EBOŞSA(J2);"";(EĞER(VE(L2>=AYARLAR!$AB$2;L2<=AYARLAR!$AC$2);AYARLAR!$AD$2)+EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$3;M2<=AYARLAR!$AC$3);AYARLAR!$AD$3)+EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$4;M2<=AYARLAR!$AC$4);AYARLAR!$AD$4)))
 

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Öncelikle toplam Çalışma süresini bulmak için O2'deki formülü aşağıdakiyle değiştirip aşağı doğru kopyalayın, böylece kişinin ilk geçtiği satırda toplam çalışma süresi görünecektir:

=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$1:A2;A2;$G$1:G2;G2)=1;ÇOKETOPLA($N$2:$N$10;$G$2:$G$10;G2;$A$2:$A$10;A2);"")

Sonraki ve asıl istediğiniz durum için ise daha fazla açıklamaya ihtiyaç var. Q, R ve S sütunlarındaki formüllerin mantığı nedir, nasıl bir yoldan gidip nasıl bir sonuca ulaşmak istiyorsunuz? Bunu bizim anlayabileceğimiz şekilde açıklarsanız iyi olur.
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
229
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024

bu formül "O" Sutununda mevcut ( siz başka forum başlığında yardım etmiştiniz)

Cezadaki amaç

CEZALAR 1. KURAL 2. KURAL CEZA AÇIKLAMA
1.CEZA 08:21 08:45 00:30 SABAH 08:20 - 08:45 ARASI GİRENLERDEN 30 DAKİKA KESİNTİ
2.CEZA 16:50 17:07 01:00 AKŞAM 16:50 - 17:07 ARASI ÇIKANLARDAN 1 SAAT KESİNTİ
3.CEZA 19:50 19:59 00:30 AKŞAM 19:50 - 19:59 ARASI ÇIKANLARDAN 30 DAKİKA KESİNTİ


sabah 08:21 ile 08:45 arası girenlerden toplam çalışma süresinden 30 dakika kesilmesini istiyorlar.
tek satırda olan bir kişide sorun yok formül çalışıyor fakat bir (G) sutunu personel aynı tarihte başka işlerde çalıştıysa formül çalışmıyor.

   
    
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Çözemedim maalesef.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Q2'de aşağıdaki formülü dener misiniz?

=EĞER(EBOŞSA(J2);"";(EĞER(VE(ÇOKEĞERSAY($G$1:G2;G2;$A$1:A2;A2)=1;L2>=AYARLAR!$AB$2;L2<=AYARLAR!$AC$2);AYARLAR!$AD$2)+EĞER(ÇOKEĞERSAY(G3:$G$11;G2;A3:$A$11;A2)=0;EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$3;M2<=AYARLAR!$AC$3);AYARLAR!$AD$3)+EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$4;M2<=AYARLAR!$AC$4);AYARLAR!$AD$4);0)))
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
229
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024
Q2'de aşağıdaki formülü dener misiniz?

=EĞER(EBOŞSA(J2);"";(EĞER(VE(ÇOKEĞERSAY($G$1:G2;G2;$A$1:A2;A2)=1;L2>=AYARLAR!$AB$2;L2<=AYARLAR!$AC$2);AYARLAR!$AD$2)+EĞER(ÇOKEĞERSAY(G3:$G$11;G2;A3:$A$11;A2)=0;EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$3;M2<=AYARLAR!$AC$3);AYARLAR!$AD$3)+EĞER(VE(M2>=AYARLAR!$AB$4;M2<=AYARLAR!$AC$4);AYARLAR!$AD$4);0)))

hocam çok teşekkür ederim. işe yaradı. elinize sağlık. beni büyük bir dertten kurtardınız. size borcumu nasıl ödeyebilirim. ?
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Eyvallah, borç yok, dua edin yeter.
 
Üst