hücre değerine göre userform açılsın ve sayfa görünsün yada görünmesin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06.10.2023
arkadaşlar yapmaya çalışıp ( yaklaşık 4 gündür nerdeyse) yapamadığım durum şu bir excel sayfasında mesela veri sayfası olsun eğer h12 hücresi error ise userform1 açılsın ve veri sayfası dışındakiler görünmesin değilse sayfalarda görünsün userform açılmasın, h 15 hücresi ersor sa yukarıdaki gibi döngü gelişsin ama 6 farklı hücrede error olup olmadığı sorgulanıp eğer hücerede erro varsa 6 farklı userform var ve bunlar hücre error oluşuna göre 6 userform açılacak userformlarda uyarı mesajı vermek için yaptım ama 6 farklı hücrenin error oluşu farklı uyarıları gerektirecek durumda başka yolu varsa çözüm arıyorum cevapları bekliyorum lütfen.........
şimdiden gelen cevaplardan acaba hangisini kullansam diye merak ediyorum tşk ler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Konuyla ilgili örnek bir dosya ekleyip hangi hücredeki değere göre hangi mesajın çıkması gerektiğinide belirtirseniz yardım almanız kolaylaşacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
örnek dosya ekliyorum

örnek dosyayı incelerseniz makro bilen arkadaşlar için çok az zaman lacaktır.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Anladığım kadarıyla örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeyi yaptım. İncelermisiniz. Eğer eksik yönleri varsa bildirirseniz giderebiliriz. Umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
tekrar selamlar

s: cost control yapmış olduğunuz örnek dosyada hücre değerleri error olunca uyarı mesajı veriyor bu tamam ancak hücre değerleri error olduğu sürece sadece sayfa 1 görünsün diğerleri görünmesin ancak bütün hücre değerleri error olmadığında diğer sayfalar görünsün sadece bu kaldı bu sorunuda çözersek olay bitiyor. ilgilendiğin çok çok teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Hangi hücreler "ERROR" olunca Sayfa1 görünecek bilemediğim için bu şekilde yapmıştım. Eğer tam bir detay verebilirseniz çözüme daha çabuk ulaşabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
selam;

gönderdiğiniz örnek dosyadaki sayfa1 de sorguladığımız hücrelerdeki hücreler error olduğu sürece diğer sayfalar görünmesin bunu istememdeki amaç veri girişinden sonra eğer yetersizlik olan hücreler error olunca diğer sayfalar görünmesin çünkü diğer sayfalarda çizim ve metraj var uygun kesit ve hesap sağlanana kadar bu sayfalara ulaşamasın çıktı alamasın eğer hücreler error olmassa yani doğru çözüm olursa diğer sayfalar yani görünssorgu yaptığımız

hücrelerden biri bile error olursa hangisi olduğu önemli değil diğer sayfalar görünmesin

tam çözüm yani hiçbir hücre error olmadığında sayfalar yani metraj ve çizim sayfaları görünsün.

umarım tam açıklayabilmişimdir inanın bunu çözersek çok memnun olacak kaç gündür bir türlü yapamadım örnek dosyalarda indirdim ama sonuca gidemedim yardımız olmadan olmayacak yani hadi inşaallah olacak.
çok sağolun zaman ve ilginiz için.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Dosyanızdaki "Sayfa1" sayfasını "Data" olarak yeniden adlandırın ve aşağıdaki prosedürü kullanın...

Kod:
Sub Test()
    If LCase(Range("H12")) = "error" Or _
       LCase(Range("H15")) = "error" Or _
       LCase(Range("H22")) = "error" Or _
       LCase(Range("H29")) = "error" Then
        For i = 1 To Worksheets.Count
            If Not Sheets(i).Name = "Data" Then Sheets(i).Visible = xlVeryHidden
        Next
    Else
        For i = 1 To Worksheets.Count
            If Not Sheets(i).Name = "Data" Then Sheets(i).Visible = True
        Next
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
error olmasada sayfaları gizliyor

haluk bey verdiğiniz kodu uyguladım yalnız hücre değeri error olmasada gizliyor benim istediğim hücre değeri örneğin sorgulanan herhangibir hücre değeri O.K. ise diğer sayfalar görünsün bu hücrelerden herhangi biri error sa sadece diğer sayfalar gizlensin sizin yazdığınız kodda hücre değeri ne olursa olsun sadece data sayfası kalıyor küçük bir müdahele gerekli ama nereye????

Sizin yardımcı olmanız lazım bilemedim birde daha önceden bahsettiyim uyarı mesajı ile sayfaların kordineli şalışması lazım içiçe nasıl olacak bu kodlar o konudada yardım lütfen

daha öncelerden de sn: cost controlünde sizinde çok yardımınız olmuştu ayrıca hem şimdi hemde öncesi için çok sağolun.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
mühendis^^;130015' Alıntı:
hücrelerden biri bile error olursa hangisi olduğu önemli değil diğer sayfalar görünmesin

tam çözüm yani hiçbir hücre error olmadığında sayfalar yani metraj ve çizim sayfaları görünsün.
mühendis^^;130029' Alıntı:
sorgulanan herhangibir hücre değeri O.K. ise diğer sayfalar görünsün
Yukarıdaki alıntı yaptığım mesajlarınız birbiri ile çelişkili ...

Aşağıdaki alıntı ise, kendi içinde çelişkili ....

mühendis^^;130029' Alıntı:
hücre değeri örneğin sorgulanan herhangibir hücre değeri O.K. ise diğer sayfalar görünsün bu hücrelerden herhangi biri error sa sadece diğer sayfalar gizlensin

Diğer taraftan, yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi, işlem yaptığınız sayfanın adı "Data" olucak ...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Haluk bey sizin vermiş olduğunuz cevap ile benim eklediğim dosyadaki kodları birleştirerek sanırım arkadaşımızın istediği çözümü buldum. Umarım istediği gibi olmuştur.

Üst mesajımdaki dosyayı güncelledim. Lütfen incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
selam

sn: haluk bey mesajlarımda çelişki yok belki tam anlatamadım sorgu yaptığımız hüclerer hesap sonuçları hücre değeri uygun deyilse error mesajı verecek öncedende söylediyim gibi sorgulama yapılan hücre değerleriden hangisi olduğu önemli değil error ise data sayfası dışındakiler gizlensin eğer sorgulama yaptığımız hücre değeri errordan farklıysa örneğin O.K. ise diğer sayfalar görünsün diğer bir değişle hücrelerde yeterlilik alınıncaya kadar( error değeri değişene kadar o.k olana kadar diğelim) sayfalar gizlenecek hücreler hepsi ok olduğunda diğer sayfalar görünecek.

cost control ve haluk bey yinede teşekkürler çözüm bulamamam belki tam olarak ifade edemeyişimden oldu gerisini halletmeye çalışacam iyi akşamlar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. mühendis^^

Üstteki mesajıma eklediğim dosyayı güncellemiştim. İnceleme fırsatınız oldu mu? İstediğiniz işlemi karşılamıyor mu?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
mühendis^^;130045' Alıntı:
sorgulama yapılan hücre değerleriden hangisi olduğu önemli değil error ise data sayfası dışındakiler gizlensin
Yukarıda verdiğim kod, aynen bu işi yapıyor. (Aktif sayfada verdiğiniz H12, H15, H22, H29 hücreleri kontrol ediliyor)

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
06.10.2023
teşekkürler

sn: COST CONTROL ve sn: haluk bey yardımlarınız için teşekkürler sn: cost controlün düzenlediği dosya tam istediğim gibi olmuş mesajları ile birlik herşeyiğle tamam. sn: haluk üstadım sizin verdiğiniz kodda sorunsuz çalışıyormuş çok çok özür dilerim tamamen benim acemiliğimmiş özür diliyorum.

tekrar tekrar sağolun iyiki varsınız gerçekten sn: haluk beyin dediği gibi kod anlatılmaz yazılır :)) iyi geceler