Soru Hücre Değerini Pozitif Göstermek

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Herkese merhabalar;

Bir excel dosyamda ANA SAYFADAN veri çekerek işlem yaptırdığım başka sayfalar var. Mesela ANASAYFA daki B sütunundan C sütunundaki verilerin farklarını aldırıyorum ve sumif ile çekiyorum. Doğal olarak HEDEF sayfam da B sütunundaki değerler C sütunundan büyükse pozitif; değilse negatif geliyor. Hatta ben vba nın sonuna;

Sfd.Range("AC1:AD" & Rows.Count).NumberFormat = "#,##0;(#,##0)" gibi bir ekleme yaparak negatif değerleri () parantez içinde gösteriyorum. Ancak Tablom da Değerleri -500,23 yada (500,23) gibi görmeden sanki pozitif değermiş gibi göstermek mümkün mü ??? Normal formülde formülün başına MUTLAK yazınca oluyor ama bu sefer değerler gerçekten pozitif oluyor. Bunları da word'e aktarınca tek tek elimle düzeltmek zorunda kalıyorum.

Konuya vakıf arkadaşlara şimdiden minnettarım.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Abs fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub test()
    Dim Bak As Range
    For Each Bak In Sfd. Range("AC1:AD" & Sfd.Cells(Rows.Count, "AD").End(xlUp).Row)
        Bak = Abs(Bak)
    Next
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
"#,##0;#,##0"

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
15-06-2025
Sevgili Üstadlarım ; Çok tşk ederim her iki cevabıda denedim ve işimi gördü..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
ABS fonksiyonunun işinizi görmemesi gerekir. Çünkü MUTLAK fonksiyonu VBA tarafında ABS olarak kullanılmaktadır.

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
15-06-2025
Korhan bey selamlar;

Haklısınız ilk uyguladığım zaman kontrol etmemiştim. Eksiler kaybolunca bir an düzeldi zannettim. Ama ilk hali sizin ve dalgalikur uygulamalarını yan yana getirip farkını alınca farkı gördüm. Tşk ederim uyarınız için.