Soru Hücre değerlerine göre çalışma kitabı oluşturma ve içerik kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2016, Türkçe
Merhabalar,

Değişik anahtar kelime ve cümlelerde aradım ama bulamadım. Daha önce verildiyse özür dilerim.

Elimdeki excel dosyasında iki sayfa var. Birinci sayfada, satır sayısı her defasında değişmekle birlikte "Sipariş No", "Bölge Adı" ve "Sipariş Adedi" sütunları bulunmaktadır.
( Her defasında 1 ila 49 arasında değişmektedir. Lakin yeni açılacak bölgeler hesaba katılmalıdır. )

İkinci sayfada da yine her defasında değişmekle birlikte 5.000 satırdan az olmamak kaydı ile "Seri No" ve "Ürün Kodu" sütunları bulunmaktadır. Buradaki seri no adedi sipariş adedi toplamı ile her zaman aynıdır.

Hali hazırda oluşturduğum excelde, sipariş adedine göre seriyi seç - kopyala işlemlerini yaptıktan sonra seçili alanı sildirerek yeni serileri seçtirme ve kopyalama işlemlerini makro ile yaptırabiliyorum.

Sorum şudur ki; Birinci sayfadaki "Sipariş No" sütunundaki sipariş numarası ile aynı isme sahip yeni bir çalışma kitabı oluşturup, karşısındaki sipariş adedi kadar benzersiz seriyi ikinci sayfadan kopyalayıp A2'den itibaren yapıştırmak, her bir serinin karşısına denk gelecek şekilde "E" sütununa "Ürün Kodu" nu yapıştırmak.

Bu döngü "Birinci Sayfa" daki tüm siparişler için işlemelidir. O gün 38 tane sipariş varsa, 38 adet çalışma kitabı oluşturmalıdır.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.