Çözüldü Hücre doluysa istenilen tarihi başka sütuna yazdırma.

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
Ekteki belgede de açıklamaya çalıştım. J sütunu doluysa N sütununda personelin karşısına istediğim tarihi yazdırmak istiyorum. BUGÜN fonksiyonu işimi görmüyor. Çünkü oraya girdiğimiz tarihin J sütunu temizlenene kadar sabit kalması gerekiyor. Fonksiyonlarla yapamadım N sütununda yaklaşık 15 farklı tarih oluyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba Sayın @tukayf .
Sorunuz bana çok anlaşılır gelmedi doğrusu.

Sorunuzdaki "istediğim tarih" ibaresinden kastınız nedir?
İçinde bulunulan günün tarihini birçok hücreye elle yazmanın kolay yolunu soruyorsanız;
örneğin N3:N7 aralığı için bu aralığı seçin, CTRL tuşu basalı durumdayken ; (noktalı virgül) tuşuna basarsanız
ilk hücreye tarih yazılır, CTRL tuşu hala basılı durumdayken bu kez ENTER tuşuna basarsanız alanın tümü aynı değer ile doldurulur.

İsteğiniz bu değilse daha net açıklama ve örneklendirme gerekiyor bence.
.

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
29-09-2023
Merhabalar Ömer Bey. Yanıt için çok teşekkürler. Dediğiniz yöntem bildiğim bir yoldu ancak o an aklıma gelmedi. Şu şekilde izah edeyim. yaklaşık olarak 2000 kişilik listeden il dışı görevlendirme ile sürekli olarak il dışına personel gönderiyoruz. Bu kişilerin gittiği illeri J sütununa yazıyoruz. N sütununa ise gidecekleri tarihi yazıyoruz. Haliyle evraklar bir kaç gün önceden hazırlanıyor. Ben personelin gideceği ili yazdıktan sonra karşılarına tarihlerini tek tek girmek yerine A ili için örneğin 31.01.2019 tarihini yazdırmak istiyorum. Bir 10 gün sonra B iline personel göndermek gerektiğinde gene aynı şekilde ileri tarihli veriyi tek seferde girmek istiyorum. A ilinden dönen personelin döndüğünde yine hem j sütununu hem de N sütununu temizlemek zorundayız burada da filtreleme ile dediğiniz yöntemi uygulayınca maalesef filtrede gözükmeyen alana da tarihi giriyor. Özel git görünen alan dediğimde ise sadece ilk gizlenen satıra kadar tarih atıyor. N sütununun ilk satırına formül yazıp her seferinde formüldeki tarihleri güncellemek dışında şimdilik çözüm yok gibi.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Başka bir alana illere ait tarihleri yazsanız ve sonrasında "N" sütununa DÜŞEYARA formülü ile bu tarihleri çağırsanız işinize yaramaz mı?

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
29-09-2023
Doğru diyorsunuz hocam gayet kullanılışlı oldu. Çok teşekkürler. Bildiklerimizi uygulayamamaktan kaynaklı forumu meşgul etmiş olduk.

Son düzenleme: