Hücre hem rakam hemde metin içeriyorsa Toplama İşlemi

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
A1=22.5.08 12:00 B1=28.5.08 9:40 C1=5 GÜN 21:40 şeklinde. C1 hücresi B1-A1 farkını alarak gün şeklinde C1 hücresine yazdırdım. Ancak C1 hücresine bu şekilde hesaplanarak yazdırılan diğer hücrelerin de tamamının toplamını almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim Kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
A1=22.5.08 12:00 B1=28.5.08 9:40 C1=5 GÜN 21:40 şeklinde. C1 hücresi B1-A1 farkını alarak gün şeklinde C1 hücresine yazdırdım. Ancak C1 hücresine bu şekilde hesaplanarak yazdırılan diğer hücrelerin de tamamının toplamını almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim Kolay gelsin

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
=DAY((SUM(B1:B2)-SUM(A1:A2)))&" GÜN "&TEXT(SUM(B1:B2)-SUM(A1:A2);"S:dd")

=GÜN((TOPLA(B1:B2)-TOPLA(A1:A2)))&" GÜN "&METNEÇEVİR(TOPLA(B1:B2)-TOPLA(A1:A2);"S:dd")

. şeklinde deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Teşekkür

Çok teşekkür ederim. Bir konuda daha yardım alabilirmiyim. Bu satırları süzdürdüğümde bu formül ile yanlızca süzdürdüğüm satırların toplamını alabilirmitim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Çok teşekkür ederim. Bir konuda daha yardım alabilirmiyim. Bu satırları süzdürdüğümde bu formül ile yanlızca süzdürdüğüm satırların toplamını alabilirmitim.
=DAY((SUBTOTAL(9;B1:B2)-SUBTOTAL(A1:A2)))&" GÜN "&TEXT(SUBTOTAL(9;B1:B2)-SUBTOTAL(9;A1:A2);"S:dd")

=GÜN((ARATOPLAM(9;B1:B2)-ARATOPLAM(9;A1:A2)))&" GÜN "&METNEÇEVİR(ARATOPLAM(9;B1:B2)-ARATOPLAM(9;A1:A2);"S:dd")

şeklinde deneyin.

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Teşekkür Ederim

İlgili formülü koydum ama çalışmadı yada ben yanlış yaptım. Yapmak istediğim dosyayı gönderiyorum yanlışı nerede yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Cinse göre süzme yaptığımda gelen satırları toplasın istiyorum.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İlgili formülü koydum ama çalışmadı yada ben yanlış yaptım. Yapmak istediğim dosyayı gönderiyorum yanlışı nerede yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Cinse göre süzme yaptığımda gelen satırları toplasın istiyorum.
Dosyanız ekte.

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
teşekkür ederim

İlginize çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ile işimi hallettim. Sağolun herşey istediğim gibi çalışıyor. Bu hesaplamada bir şey daha lazım oldu ancak yardım istemeye çekiniyorum. Süzmeye göre çıkan bu toplam sonucunu cinsi bölümünde kaç tane süzüldü ise o sayıya bölme işlemi yani ORTALAMASINI hesaplama desem daha doğru olacak. Lütfen son olarak bana bu konudada yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İlginize çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ile işimi hallettim. Sağolun herşey istediğim gibi çalışıyor. Bu hesaplamada bir şey daha lazım oldu ancak yardım istemeye çekiniyorum. Süzmeye göre çıkan bu toplam sonucunu cinsi bölümünde kaç tane süzüldü ise o sayıya bölme işlemi yani ORTALAMASINI hesaplama desem daha doğru olacak. Lütfen son olarak bana bu konudada yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
SUBTOTAL'daki 9 parametresi yerine 1 parametresini kullanın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22053

Buradaki dosyayı inceleyin

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Sağol

Herşey için teşekkür ederim. Emeğine sağlık çok makbule geçti.