Hücre içeriği değişikliği

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,
Excel sayfasında örneğin A2 hücresinde değişiklik yapılmış ise yani (A2 hücresinde zaten veri var), eğer A2 hücresine veri girilmiş ise yapmak istediğim işlem var, koşul sonucunda o işlemin yapılmasını sağlamak istiyorum.
Burada visual basıc'te yazmam gereken hücre içeriği değişikliği ile ilgili komut veya komut satırı...

İyi Çalışmalar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İlgili sayfanın kod bölümüüne aşağıdaki kodu uygulayarak sonuca ulaşabilirsiniz. Kendinize göre uyarlamayı unutmayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [A2]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target = 1 Then
    'YAPTIRMAK İSTEDİĞİNİZ İŞLEM
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Program bu şekilde;

Sub topla()
For sayac = 2 To 10
If Not Cells(sayac, 3) = Cells(sayac, 6) Then
Cells(sayac, 6).Value = Cells(sayac, 3).Value
Cells(sayac, 5).Value = Cells(sayac, 5).Value + Cells(sayac, 6).Value
End If
Next sayac
Dim kitap As Object
Set kitap = CreateObject("Excel.application")
Excel.Application.Quit
End Sub

Sizin gönderdiğiniz komut satırlarını buraya nasıl ekleyebilirim...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sorduğunuz soru ile eklediğiniz kod arasında bir bağlantı kuramadım. Lütfen örnek dosya ekleyerek nasıl bir işlem yapmak istediğinizi açıklarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Yardımcı olabilmeniz için daha ayrıntılı açıklama bulunan, ve işlemin bulunduğu dosya ekini gönderiyorum...

Excel Vers. ve Dili
2007
Yanlış anlamamışsam oldu. Siz BORDRO sayfasında J sütununda hangi satırda değişiklik yaparsanız o satırın toplamını GELİR sayfasında aynı satırdaki Mahsup Toplamına ekliyor. GELİR sayfasındaki C ve E sütunlarını kullanmadım.
Not: J sütununda değerde değişiklik olmasa bile, çift tıklayıp hiç bir değişiklik yapmasanız bile ESC ile çıkmazsanız toplama işlemini yapar.
Dosyanız ektedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Öncelikle teşekkür ediyorum. Fakat şöyle bir sorun var. Dosyanın BORDRO sayfasındaki J sütununa doğrudan ben girmeyeceğim. Bu sütuna değer D ve E sütunlarına girilen değerlere göre yazılmakta. J sütunundaki formül =I2-H2 şeklinde.
Buna göre eğer J sütununa ben doğrudan veri girişi yapmazsam, formül yoluyla değer aktarıldığında işelm yapmıyor. Bu işlem sağlanabilirmi?

Excel Vers. ve Dili
2007
Sadece F sütununda değişiklik yapılınca değerin hesaplanmasını sağlayabiliriz:
If Not Target.Column = 10 Then Exit Sub satırındaki 10 yerine 6 yazarsanız F sütunu olur, böylece siz F sütununda işlem yapınca J sütunu değişir ve istediğiniz sonucu alırsınız ama diğer değişkenleri girdikten sonra F sütununu girmelisiniz ki hesaplarınız doğru olsun. Buraya birden fazla koşul bağlanabilir ama her seferinde hesaplama yapma gibi bir ihtimali var. Belki bütün verilerinizi girdikten sonra bir butona basmayı düşünebilirsiniz.