hücre içeriğini düzenleme yardım

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2024
sorum;
bir excel çalışma sayfasından kopyalama ve kullandığım kasa excelimde yapıştırma yapıyorum. fakat kopyalama yaptığım excelde bir hücrenin içi her zaman bana 90,00-TL, 100,00-TL veb şekilde sonunda -TL ibaresiyle geliyor. bu sebepten ötürü excel bu sutunu metin olarak algılıyor. ve hesap yaptıramıyorum ilk etapta
isteğim;
kopalayapıştır yöntemiyle yaptığım bu işlemde -TL olarak kısmı kaldırıp bu yapışan hücrenin sayısal olmasını istiyourm. işin özü G4 ile G43 arasındaki hücrelere denk gelen bu -TL ibaresinden kurtulmak hücrenin kendi TL eklentisini kullanmak istiyorum.
her seferinde ctr+h yapıp -TL yazıp tümü değiştir demekten, ve G4 ile G43 arasını seçip hücre biçimlendir yapıp TL eklemekten bıktım :)
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
yapıştırırken 90,00-TL şeklinde oluyorsa, ilk dosya üzerindeki veriyi değiştirin.
muhtemelen başka bir kaynaktan alıyorsunuz ve -tl yi kendi iliştiriyordur.

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
bu bir dershane otomasyon programı günlük gelir kasa dökümünü aldığımızda otomatik kendisi ekliyor. programda kasayı excele at dediğimizde ekte verdiğim şekilde veriyor.

daha doğrusu ben yine bir başlık açmıştım ama bir türlü yanıt alamadım adım adım çözmeye çalışıyorum.
açtığım bir önceki yardım. http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=74957

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz?

Kod:
Sub Aktar()
Dim sv As Worksheet
Dim ss As Worksheet
Set sv = Sheets("Veri")
Set ss = Sheets("Sayfa1")
Dim SonSatır As Long
sv.Select
SonSatır = [D65536].End(3).Row
Range("D3:D" & SonSatır).Replace What:="-TL", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
    SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
    ReplaceFormat:=False

Range("A2:G" & SonSatır).Copy ss.[A1]
ss.Cells.EntireColumn.AutoFit
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocam çok teşekkür ederim ama
bu aktarılan dosa üzerine yapmışsınız benim bunu yapıştırdığım yer ayrı bir kitap ve hücreyi bu şekilde aktara bastığımda sayı olarak yine algılamıyor sanırsam sonlarında ,00 kaldığından ben size ana dosyayı ve "ismi x olsun veya x" olsun bir dosya atayım siz dosyadan aldırsanız çokmu olurum. akşam vakti acaba.

ocak dosyası yapıştırmak istediğim yer
dosya ismi her zaman değişiyor x,y,kasa, ve sayaire burda bir buton koysak ben dosyanın yolunu göstersem ordan kasa dosyasına yapıştırsa ve şu -TL olayı yerine hücrede toplama yapcağı normal TL yazsa olurmu dosyalar ekte

data = programdan aldığım dosya (program aktarırken verilen isim kitabın içinde açılan tek sayfalık isim ile aynı oluyor örnek aktarırken isme data yazdığımızda sayfa ismide data oluyor bu bir işe yararmı biliyorum. fakat data yerine ahmet, mehmet vs ile de adlandırılabilir)
ocak = aktaracağım yer (ocak dosyasının içinde 1 yazan sayfaya yapıştırıcam fakat bu sayfayı 31 e kadar çoğaltıcam ay itibariyle (tabiki makroları yaptıktan sonra))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocam birde size birşey daha sormak istiyorum.
izmirde bana excede form oluşturmayı, user form, makro, modüller falan bunları öğretebilecek ustalarım varsa ücret karşılı ders almak istiyorum. bana önerebileceğiniz veya beni önerebileceğiniz birileri de varsa bahtiyar olurum.
ayrıntı: izmir merkez cumhuriyet meydnı çevresindeyim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
hocam birde size birşey daha sormak istiyorum.
izmirde bana excede form oluşturmayı, user form, makro, modüller falan bunları öğretebilecek ustalarım varsa ücret karşılı ders almak istiyorum. bana önerebileceğiniz veya beni önerebileceğiniz birileri de varsa bahtiyar olurum.
ayrıntı: izmir merkez cumhuriyet meydnı çevresindeyim.
Merhaba,

Bu mesajınızı "Serbest Kürsü" de yayınlayınız, İzmirli üyelerimizin size yardımcı olacağını tahmin ederim.