Hücre İçeriğini Formül İçinde Kullanma

Excel Vers. ve Dili
2013 / İngilizce
Selamlar Arkadaşlar,

Forumunuzda yeniyim, sormak istediğim soruyu açıklayayım, bir hücrenin yerini tespit etmek için match komutu kullanıyorum. Hücre numarasını elde ediyorum fakat bu elde ettiğim numarayı countif tarzı bir formülde referans olarak vermek isteyince hata oluşuyor, Referans verebilmek içinde CELL("contents";K5) formülünü kullanıyorum. Nasıl referans verebilirim yardım edebilen var mıdır?

Kullandığım formüller :
=MATCH("deneme";A1:A110;0)
=COUNTIF(A5:CELL("contents";K6);"<0")

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Selamlar Arkadaşlar,

Forumunuzda yeniyim, sormak istediğim soruyu açıklayayım, bir hücrenin yerini tespit etmek için match komutu kullanıyorum. Hücre numarasını elde ediyorum fakat bu elde ettiğim numarayı countif tarzı bir formülde referans olarak vermek isteyince hata oluşuyor, Referans verebilmek içinde CELL("contents";K5) formülünü kullanıyorum. Nasıl referans verebilirim yardım edebilen var mıdır?

Kullandığım formüller :
=MATCH("deneme";A1:A110;0)
=COUNTIF(A5:CELL("contents";K6);"<0")
örnek bir dosya yollayın bakayım

Excel Vers. ve Dili
2013 / İngilizce
Çok teşekkür ederim kardeş, uzun zamandır merak ettiğim iki konudan biriydi, bir diğer konu daha var, onuda çözmeme yardımcı olursan sevinirim, dosyada gördüğün üzere renklendirmeyle ayrımlar var, bunlar saydırabileceğim bir komut var mı? örneğin kırmızı ile boyanmış 70 sarı ile boyanmış 20 vb countif ile bunları ayırt edebilen bir şart koydurabilir miyiz? yine aklıma cell formülü geliyor ama aradım taradım renkler için farklı bir durum göremedim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Çok teşekkür ederim kardeş, uzun zamandır merak ettiğim iki konudan biriydi, bir diğer konu daha var, onuda çözmeme yardımcı olursan sevinirim, dosyada gördüğün üzere renklendirmeyle ayrımlar var, bunlar saydırabileceğim bir komut var mı? örneğin kırmızı ile boyanmış 70 sarı ile boyanmış 20 vb countif ile bunları ayırt edebilen bir şart koydurabilir miyiz? yine aklıma cell formülü geliyor ama aradım taradım renkler için farklı bir durum göremedim.
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 / İngilizce
ekteki dosyayı bir incele
Çok teşekkür ederim arkadaşlar zaman ayırmışsınız, her iki dosyayıda inceledim, renkler için ek satır kullanmadan (isimlendirme satırı) veya makro olmadan yapamayız diyorsunuz, evet bende ikisinide düşündüm ama renkleri okutabileceğim bir komut var mı onu merak ediyorum, madem öyle son bir soru sormak istiyorum, makro ile sort işlemini kaydettim sonra tersten gidip istediğim opsiyonlarda sort yapmıştım, merak ettiğim nokta şu her sort ettikten sonra sayfa başına geri dönüyordu, bu da zamanla rahatsız edici bir hal alıyor, bunun için düşündüğüm hangi satıra en son tıklanmışsa örnek : A58 satırı, sort işlemi bittikten sonra bu satıra geri döndürülebilir mi? yani kısaca tıklanan satırı okuyabilecek bir komut var mı makro olarak ? böylelikle onu belirli bir isim altında saklayıp en son bu satıra yönlendirebilirim...