Hücre içeriğini YILDIZ olarak göster

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Forumda Aradım bulamadım inşallah yanlış bakmamışsımdır.. Excelde Hücrenin içeriğine girilen veriyi "*" (YILDIZ) işareti koyarak göstermesi için ne yapmam gerekli. (Parola yazılan hücrede kullanacağım)

TeşekkürLer.. KoLay geLsin..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın muygun;

Çalışmanız için teşekkür ederim. Fakat benim anlatmak istediğim bu şekil değil normal bir formül kullanarak yapılmasıda imkansız ancak makro ile yapılabilir. örneğin B1 hücresine yazdığınız veriyi yine B1 hücresinde "*" olarak gösterecek veya herhangi bir karakter. Yani B1 hücresine ne yazarsak yazalım o hücrede * olarak görülecek. İnternette msn de program girişlerinde parola girişlerinde olduğu gibi inşallah anlatabilmişimdir..

Yine bu formdan öğrenmiştim,eğer girilecek veriler mnümerik ise ilgili hücreler seçilip daha sonra Biçim/Hücreler/İsteğe uyarlanmış/Tür bölümüne "XXXX" şeklinde yazıp okeyliyorduk.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın tufan03;

Tşk güzel paylaşım. Benimde aklıma geldi o fikir fakat adama şifrene harf yazma diyemeyiz ki. Bunu E-Bildirge uygulamam için yapacağımdan sayı ve harf olması zaten en iyi yolu. Yinede teşekkürler iyi günLer..

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Biçim/Hücreler/İsteğe uyarlanmış/Tür bölümüne ";;;" şeklinde yazdığınızda istediğinizi yazabilirsiniz, görünmez. Ancak hücre üzerine geldiğinizde adres çubuğunda görünecektir. Bilmem bekli işineze yarayabilir.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın tahsinarat;

Evet buda güzel bir yöntem adres çubuğunda görülmemesi için sayfanın tümünün hücrenin özelliğinden kilitli ve gizli yaparız sonra değişecek yerlerin sadece kilidini açarız sayfayıda sadece kilidi açılmış hücreleri seç diyerek kitlersek şifreli hücreleri adres çubuğunda da görmemiş oluruz. Bu da güzel bir yöntem.. Teşekkürler..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu işlemi makroylada olsa hücre içinde yapmak zordur. Bu sebeple Sn tahsinanarat'ın önerisini uygulamanız daha mantıklıdır. Alternatif olarak sayfa üzerine parolayı girmek üzere yerleştireceğiniz bir textbox nesnesi ile de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken passwordchar özelliğini "*" şeklinde tanımlamak olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın Levent bey;

TeşekkürLer.. Bu şekil bir uygulama yapacağım.. Kolay geLsin..