hücre içeriğiyle kaydetme

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar merhaba.

Yapmayı düşündüğüm bir program var. Ben istiyorum ki çalışma kitabının her sayfasında bir "kaydet" butonu oluşturayım ve ona bastığımda sadece o aktif sayfa kaydedilsin, bütün çalışma kitabı değil.

Ayrıca her sayfada belli işlemler yaptıktan sonra diyelim ki A1 hücresine değişken numara girecegim ve kaydedilirken A1 hücresinin içeriği ile kaydedilsin.yani Diyelim ki o sayfada A1 hücresinin içerigi "156789". ben "kaydet" butonuna basınca sadece o sayfayı içeren c:/156789.xls diye bir dosya oluşsun.
o hücreye başka bir numara girince tekrar kaydete basınca da başka bir dosya oluşsun.. her sayfada aynı durum sözkonusu tabi ki.

her sayfada a1 hücresine ürünün seri numarasının girilecegini farzedin lütfen.
Böylece o ürünün seri numarası adıyla bir .xls dosyası oluşacak. Ben ürün hakkındaki o dosyaya tıklayınca sadece o ürünün bilgisi olacak. diğer sayfaların olmasını istemiyorum zira çok yer kaplayacak zaman geçtikçe bir sürü dosya olunca..

Örnek dosya yok, zira daha başlamadım arkadaşlar. Eger yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Kendim araştırdım ve buldum :hihoho: :D . İhtiyacı olan varsa kod aşağıda

Sub test()

' bu bölümde sadece aktif çalışma sayfasının kaydedilmesi mevcut
ActiveSheet.Copy

Dim hucre As String
Dim yol As String

' bu bölümde eğer lab numarası kısmı boş bırakılırsa dosya adı boş olacağından
'kaydedilemeyecegi uyarısı geliyor

Dim mycell
mycell = [f4].Value
If mycell = "" Then
MsgBox "laboratuvar numarasını boş bıraktınız. sayfayı bu şekilde kaydedemezsiniz!"
Exit Sub
End If

' burada ise laboratuvar numarasının yazılı olduğu hücre değerini c: de o
'hücre değeri ile kaydediyoruz.

yol = "C:"
hucre = ActiveSheet.Range("f4").Text
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=yol & "\" & hucre

ActiveWorkbook.Close
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar bu konuyla alakalı bir sorum daha var. Şimdi kayıt işlemini o hücre ismiyle yapıyor. Orasını hallettim. Bir şey daha istiyorum. Eger aynı isimde dosya mevcutsa, hiçbir uyarı vermeden direk onun üzerine kaydetsin. Yani eskisinin yerine yenisi gelsin. Bunu nasıl yaparız.