Hücre içerisinde liste oluşturmak

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-08-2020
Tek bir hücre içerisinde liste oluşturup o liste içersinden değer seçmek istiyorum ... Bunu nasıl yapabilirim ?

Örnek ; a1 hücresinde 1
a2 hücresinde 2B
a3 hücresinde 3A
a4 hücresinde 3B
a5 hücresinde 4
a6 hücresinde 5 OLSUN ...
B1 HÜCRESİNİN İÇERİSİNDE YUKARIDAKİ HÜCRE DEĞERLERİ OLSUN V İSTEDİĞİM BİRİNİ SEÇE BİLEYİM...

İ

İhsan Tank

Misafir
Tek bir hücre içerisinde liste oluşturup o liste içersinden değer seçmek istiyorum ... Bunu nasıl yapabilirim ?

Örnek ; a1 hücresinde 1
a2 hücresinde 2B
a3 hücresinde 3A
a4 hücresinde 3B
a5 hücresinde 4
a6 hücresinde 5 OLSUN ...
B1 HÜCRESİNİN İÇERİSİNDE YUKARIDAKİ HÜCRE DEĞERLERİ OLSUN V İSTEDİĞİM BİRİNİ SEÇE BİLEYİM...
eki inceler misiniz
ve bu link'i inceleyin

Ekli dosyalar

22-08-2020
üstadım istediğimi yapmışsınız ama şimdide şöyle bir sorunum var bu değerleri eğer formülünde kullanamıyorum ... Yani =eğer(b1=3a);1;0) yazıyorum hata veriyor ... Bunu nasıl çözebilirim ...

22-08-2020
Birde oluşturduğun listeyi nasıl yaptığını söyleyebilir misin ?

İ

İhsan Tank

Misafir
üstadım istediğimi yapmışsınız ama şimdide şöyle bir sorunum var bu değerleri eğer formülünde kullanamıyorum ... Yani =eğer(b1=3a);1;0) yazıyorum hata veriyor ... Bunu nasıl çözebilirim ...
formülü bu şekilde deneyin
Kod:
=EĞER(B1="3A";1;0)

22-08-2020
Birde listelemeyi nasıl yaptınız onu açıklaya bilir misiniz ?
Ayrıca yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler ...

22-08-2020
özür dilerim onu gözden kaçırmışım çok teşekkürler ... Iyi günler ...

22-08-2020
üstadım birşey daha sorsam şimdi bu verileri örnek ; 2b yi seçtim başka bir hücredeki 1 değeri ile birleştir komutu gibi birleştirerek 12b yi elde etmek istiyorum ... Tabi burada elde ettiğim 12b yide eğer de kullanmak istiyorum ...

İ

İhsan Tank

Misafir
üstadım birşey daha sorsam şimdi bu verileri örnek ; 2b yi seçtim başka bir hücredeki 1 değeri ile birleştir komutu gibi birleştirerek 12b yi elde etmek istiyorum ... Tabi burada elde ettiğim 12b yide eğer de kullanmak istiyorum ...
birleştiri anladım da diğerini anlamadım
Kod:
=EĞER(B1="2B";BİRLEŞTİR(1;B1);0)

22-08-2020
üstadım tam izah edemedim ... şimdi biz oluşturduğumuz listeden birini seçtik... Mesela 2b olsun... Başka bir listeden 1 değerini seçtik bu iki hücre değerlerini birleştirip, elde ettiğim değeri eğer formülünde kullanmak istiyorum ... Yani 2b ile 1 i başka bir hücrede ( mesela g1 olsun ) birleştirip .... Eğer(g1=2b1;1;0) gibi ...

İ

İhsan Tank

Misafir
üstadım tam izah edemedim ... şimdi biz oluşturduğumuz listeden birini seçtik... Mesela 2b olsun... Başka bir listeden 1 değerini seçtik bu iki hücre değerlerini birleştirip, elde ettiğim değeri eğer formülünde kullanmak istiyorum ... Yani 2b ile 1 i başka bir hücrede ( mesela g1 olsun ) birleştirip .... Eğer(g1=2b1;1;0) gibi ...
eki inceler misin
istediğin böyle bir şey mi_?
yok böyle değilse örnek dosya üzernde açıklama yaparsanız daha iyi olur

Ekli dosyalar

22-08-2020
Tamamdır üstad ... çok sağol ... Tekrar iyi günler ...