hücre içinde birden fazla kaleme boşluk vb.uygulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar ekli dosyada açıklayıcı şekilde yazmaya çalıştım.Yapmak istediğim boşluk koymak ama bu tire veya slaş gibi değişik şeyleride kapsamakta.Bi bakıp yardımcı olursanız sevinir.Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
1-Kodu bir module içine ekleyin.
2-Ayıracağınız alanı önce seçin.
3-Makroyu çalıştırın.
Kod:
Sub ayir()
    a = InputBox("Soldan Kaç Karakter Ayırmak İstiyorsunuz ?")
    If a = "" Then Exit Sub
    For Each hcr In Selection
      hcr.Value = Left(hcr, a) & " " & Mid(hcr, a + 1, Len(hcr) - a)
    Next
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
hamitcan bey
ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.fakat ben makro kullanımında açıkçası fazla bilgiye sahip değilim ve makroyu çözebilmem içinde ingilizceyi öğrenmem gerekiyor.şu an bir ing.kursuna devam ediyorum yakında nasipse ing.de makroyuda öğreneceğim.ama bu işi halletmem için yardımlarınız gerekli.kod sayfasına sizin yazdıklarınızı kopyala yapıştır yaptım.fakat sonrasının nasıl yapılacağı konusunu anlıyamadım.en önemlisi bunu makro harici yapabilirmiyiz.yok makrosuz olmazsa uygulamayı dosya üzerinde yaparak işlemi nasıl devam ettireceğimi açıklamanızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Hamitbey
Elinize sağlık zahmet verdim sizede ama ben modüle yazmak ve makroyu çalıştırmak konusunda bilgiye henüz sahip değilim.Siz kod ekranına eklemeyi yapıp banada normal işlem yapacağım ekranda adımları açıklama yapabilirseniz kullanabileceğim.Aksi takdirde manuel olarak yapmaya devam etmem gerekecek.İlginiz için sonsuz teşekkürler..

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
2 nolu mesaja bir dosya ekledim. Makroyu da bir düğmeye bağladım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
hamitcan bey
elinize sağlık tekrar tekrar teşekkür ederim.istediğim gibi olmuş.