hücre içindeki birden fazla satır varsa

Aynı hücre içinde (sanırım entere basılmasından dolayı)2-3 satır olan datalar var. bunları alt alta olacak şekilde ayrı ayrı hücrelere dağıtabilirmiyiz

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Word'e kopyalayın. Sonra buradan Excel'e kopyalayın.

.

İlginiz için teşekkür ederim verdiğiniz çözüm yolu daha önce hiç bilmediğim ama güzel bir çözüm. Şöyler bir sorunum daha var.
Elimde 15.000 civarında kayıt var. ve bahsettiğim olay bazı hücrelerde var. birçoğunda yok. ama olnalarıd ayrıştırmam lazım.
Ek'teki gibi düzenlemk istersem öneriniz varmı?
Sayg.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
datadan - text to colums dan bölebilirsiniz okları bölmek istediğiniz yere getirip finish dediğinizde böler ama yanındaki hücrelere yazıcaktır aşağıya doğru sıralama konusunu manuel yapmanızı tavsiye edebileceğim.Kusura bakmayın elimden gelen bu.

Sayg.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İlginiz için teşekkür ederim verdiğiniz çözüm yolu daha önce hiç bilmediğim ama güzel bir çözüm. Şöyler bir sorunum daha var.
Elimde 15.000 civarında kayıt var. ve bahsettiğim olay bazı hücrelerde var. birçoğunda yok. ama olnalarıd ayrıştırmam lazım.
Ek'teki gibi düzenlemk istersem öneriniz varmı?
Sayg.
.

1. Word'e kopyalayın. Sonra buradan Excel'e kopyalayın.

2. Alanı seçip, hücre birleştirmeleri kaldırın.

3. Alanı seçiniz.

4. Ctrl+G tuşlarına basarak Go To (git) dialog kutusunu açınız.

5. Dialog kutusunda special (özel) den Blanks (boşluk) seçeneğini işaretleyip OK basınız.

6. Formül çubuğuna = seçtiğiniz alanın ilk hücresi (=A11 gibi) yazınız ve CTRL, ENTER tuşlarına birlikte basınız.

.

Arkadaşlar emeğinize sağlık. Gerçekten süper oldu. Gözlerime inanamadım. çok teşekkür ederim.
bir haftadır boşuna sabahladığımı farkettim.
"Ne kadar bilsekte daha iyi bilenlere sormak gerekiyormuş"
Saygılarımla.

yardım lütfen

elimde çok karışık veriler var. bu verileri ayrıştırmaya çalışıyorum.
örneğin bir hücerde birden fazla kayıt var ama "," veya "-" yada benzer bir işaretle ayrılmış.
veriler çok karışık olduğundan dolayı bunları teker teker kontrol ederek, ayrı hücrelere bölmek istiyorum. Nasıl yapabileceğm konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. sayg.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
data metni sutunlara donusturden her istediginiz tipe gore hucreleri ayirabilirsiniz alt alta olmasi sartmidir yoksa ayirmak icinmi istemistiniz ?

Datalar çok karışık düzenli olanda var olmayanda
bazı hücreler içinde tek veri var(doğrusu bu) ama bazılarında , veya boşluk veya değişik şekillerde ayrılmış datalara var.
Dataları ayırdığım zaman alt alta olması (örnekteki gibi diğer hücreki bilgilerinde alta kopyalabilirsem) işimi çok hızlandırır