hücre içindeki metni bölme

Excel Vers. ve Dili
office 2002
office 2007
slm arkadaşlar
daha önce bu konuda aynı hücre içerisindeki rakamlarla harfleri ayırmak için yapılmiş bir açıklama var. benim yapmak istediğim aynı hücre içindeki harfleri ayırmak. ad soyad yazan hücreyi iki ayrı hücreye ayırıp birleşik olanı silecem.

tabi iki isimli olanlar var, ALİ RIZA NAMAL gibi bu durumda sanırım ilk boşluğu sorgulaması gerekiyor.

elimde 4500 tane kadar bu şekilde kaydedilmiş veri var ve bunları bölmeliyim. :alkolik: :alkolik:

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler................:dua:

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Kod:
Sub TEST()
Dim SAT As Integer
On Error Resume Next
For SAT = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Range(Cells(SAT, "D"), Cells(SAT, "F")) = ""
Cells(SAT, "D") = Split(Cells(SAT, "A"), " ")(0)
Cells(SAT, "E") = Split(Cells(SAT, "A"), " ")(1)
Cells(SAT, "F") = Split(Cells(SAT, "A"), " ")(2)
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2021
slm arkadaşlar
daha önce bu konuda aynı hücre içerisindeki rakamlarla harfleri ayırmak için yapılmiş bir açıklama var. benim yapmak istediğim aynı hücre içindeki harfleri ayırmak. ad soyad yazan hücreyi iki ayrı hücreye ayırıp birleşik olanı silecem.

tabi iki isimli olanlar var, ALİ RIZA NAMAL gibi bu durumda sanırım ilk boşluğu sorgulaması gerekiyor.

elimde 4500 tane kadar bu şekilde kaydedilmiş veri var ve bunları bölmeliyim. :alkolik: :alkolik:

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler................:dua:
Excel çalışma sayfanda ayırmak istediğin sütunu seç yanındada kaç sütuna ayıracaksan okadar sütun aç.Daha sonra ayırmak istediğin sütün veya verileri seç. Menüden veri/metni sütünlara dönüştür seçeneğine tıkla.Gelen pencerede sabit genişlik seçeneğini seç ve ileri tuşuna bas.yapmak istediğin için seçenekler var onları seç ve uygula.

Excel Vers. ve Dili
office 2002
office 2007
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Büyük bir yükten kurtardınız beni.