Hücre içindeki verinin başına tek tırnak eklemek v.b.

altan888

Altın Üye
Katılım
15 Şubat 2008
Mesajlar
364
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Mrb.

1-) Ekteki excel dosyamda örn, 01.01.2015 gibi bir çok tarihin başına ' tek tırnak eklemek ve tarih arasındaki . nokta yerine / sılaş yapmak. yani '01/01/2015 gibi yapmak, liste biraz uzun olduğu için pratik bir yol bulamadım,
birleştir formülünü denedim pek işe yaramadı.

veya fatura numalarının başına ' tek tırnak eklemek gibi. Örn A100125 fatura nosunun 'A100125 yapmak gibi

2-) Ayrıca ad soyad personel listesinden bir hücredeki veriyi kelime kelime çekmek mümkün mü ? parça al formülü, bir kişinin iki adı varsa ve uzun liste olunca tam verim alamadım.

e-beyanname programı excelden program içine veri almak için her hücredeki verinin başına TEK TIRNAK olması durumunda veriyi kabul ediyor.

yardımlarınız için şimdiden tşk ler
iyi günler..
 

Ekli dosyalar

Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
1,348
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
Açıklamalarınızdan anladığım kadarı ile Makro ile örnek,
Verilerinizi A1:A10 aralığına giriniz. Sayfa isminiz Sayfa1 olsun. (gerçek dosyanızda denemeyiniz.)
Kod:
Sub Hatkoy()
Dim Jn As Range, Js As Range
Set Jn = Sheets("Sayfa1").Range("A1:A10")
For Each Js In Jn
    Js = "'" & WorksheetFunction.Substitute(Js, ".", "/")
Next
End Sub
 
Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
1,348
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
2. sorunuz için isimleri ayırmak için;
Verinizi A1 , Formülü B1 hücresine girip sağa doğru sürükleyiniz.
Kod:
=YERİNEKOY(SAĞDAN(PARÇAAL(" "&YERİNEKOY($A1;" ";
          YİNELE(" ";38));1;38*
SÜTUN(A1));38);" ";"")
 

altan888

Altın Üye
Katılım
15 Şubat 2008
Mesajlar
364
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Çözümler için çok tşk ler. Ancak ilk soruma makrosuz bir çözüm yolu olma imkanı var mıdır?
yardımlarınız için şimdiden çok tşk ler
İyi akşamlar...
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,191
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
B4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=BİRLEŞTİR("'";METNEÇEVİR(A4;"gg/aa/yyyy"))
 
Katılım
22 Mayıs 2007
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2016 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.02.2020
Merhabalar.
Herhangi bir hücreye 'ahmet yazdığınızda hücre ahmet olarak görülüyor.Ben başında tırnak olmayan hücrelere tırnak işareti eklemek istiyorum.Birleştir ile yapınca 'ahmet olarak görünüyor.Herhangi bir stundaki 1000 tane hücrenim başına ' koyup görüntünün ahmet gibi görünmesini istiyorum.Acaba nasıl yapabilirim.Elle tek tek tırnak işareti koymak baya bir zaman alıyor.Şimdiden saygılarımla.
 

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Mayıs 2007
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
istediğinizi gösteren daha açıklayıcı bir örnek ekler misiniz?

İlk sorduğunuz soru ile şimdiki istediğiniz arasında fark var.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,191
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Makro ile yapabilirsiniz.

Merhabalar.
Herhangi bir hücreye 'ahmet yazdığınızda hücre ahmet olarak görülüyor.Ben başında tırnak olmayan hücrelere tırnak işareti eklemek istiyorum.Birleştir ile yapınca 'ahmet olarak görünüyor.Herhangi bir stundaki 1000 tane hücrenim başına ' koyup görüntünün ahmet gibi görünmesini istiyorum.Acaba nasıl yapabilirim.Elle tek tek tırnak işareti koymak baya bir zaman alıyor.Şimdiden saygılarımla.
Kod:
Sub TEK_TIRNAK_EKLE()
    Dim Veri As Range
    
    For Each Veri In Range("A1:A100")
        Veri.Value = "'" & Veri.Value
    Next

    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
 

altan888

Altın Üye
Katılım
15 Şubat 2008
Mesajlar
364
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Hücre İçine Tek Tırnak ...

Merhabalar,
Sizin çözümünüzü kopyalayıp değer olarak yapıştırınca ve hücre üzerinde F2 ile Enter yapınca, ekteki doyada ki şekilde gözükmekte yani tarihlerin başında ' tırnak var ancak hücre içine girince görülmektedir. Sizin formül sonucu ' tırnak işareti tarihin başında gözükmektedir. C sütunundaki gibi ancak hücre içine girince görünecek şekilde nasıl yapabilirim. E-beyanname programı ' tırnak hücre içinde olmazsa değerleri program içine almıyor.
Yardımlarınız için şimdiden tşk ler.
iyi akşamlar.
 

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,191
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu durumda sizde makro ile verilerinizi düzenlemelisiniz.

A1:A100 arası için aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz. Kendinize göre uyarlarsınız.

Düzenlenmiş veri "B" sütununa listelenmektedir.

Kod:
Sub TEK_TIRNAK_EKLE()
    Dim Veri As Range, Tarih As String
    
    For Each Veri In Range("A2:A100")
        Tarih = Format(Veri.Value, "dd/mm/yyyy")
        Veri.Offset(0, 1) = "'" & Replace(Tarih, ".", "/")
    Next

    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
 

altan888

Altın Üye
Katılım
15 Şubat 2008
Mesajlar
364
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Tşk ler.....
 

o2l3m

Altın Üye
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
156
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel ® 2016 (16.0.5413.1000) MSO (16.0.5413.1000) 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-10-2026
Hücreye girilen verinin başına ve sonuna % işaretini enter yaptıktan sonra yapabilirmiyiz?
 
Üst