HÜcre İÇİne Resİm Kopyalama!

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Değerli üstatlarım! Hücre içine pdf'den kesilmiş resim formatındaki verileri kopyalamak istiyorum. Yani hücre veriyi aynen bir yazı karakteri gibi algılasın istiyorum. Bir zahmet ilgilenirseniz sevinirim. Yalnız bir uyarıda bulunayım: Sayfa üzerine veya çerçeve içine resim kopyalama şeklinde istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Hücrenin içine kopyalanacak. Şimdiden teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Yazı karakteri şeklinde resim bildiğim kadarıyla kopyalanamıyor. Fakat aşağıdaki yazı biçimlerini kullanarak hücre içine resimler ekleyebilirsiniz.

SymbolPS
Webdings
Wingdings
Wingdings 2
Wingdings 3

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,

Yazı karakteri şeklinde resim bildiğim kadarıyla kopyalanamıyor. Fakat aşağıdaki yazı biçimlerini kullanarak hücre içine resimler ekleyebilirsiniz.

SymbolPS
Webdings
Wingdings
Wingdings 2
Wingdings 3
Sağlık olsun. Yine de aklınızın bir köşesinde olsun, eğer bir çözüm bulabilirseniz, bu başlık altında bilgi verirseniz sevinirim. Ben arada sırada bu sayfaya bakarım. Her şey için teşekkürler. Sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Bu başlığı açalı epey oldu. Geçen gün yeniden aklıma geldi. Uzmanlarımıza yeniden hatırlatayım dedim.
Ek bilgi olarak amacımı da ekliyorum, belki farklı bir çözüm bulunabilir.
Hazırladığım belgede girdiğim verileri farklı hücrelere dağıtıyorum. Dağıtma işleminden sonra worde aktarıyorum. Veri girişinde bazen resim de girmem gerekiyor. Amacım ise; bu girdiğim resimleri de aynen verilerde olduğu gibi hücrelere dağıtmak ve worde aktarmak istiyorum.
Saygılar...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Değerli uzmanlarım,
Resmi karakter olarak tanı şeklinde bir kod yazılabilir mi? Veya hücre içine simge eklenebiliyorsa, belli bir klasöre attığım resimleri kodlarla simge olarak tanıtabilir miyiz?
Çözüm olarak aklıma bunlar geliyor. Demek istediğim bir excel hilesiyle isim verdiğim veya numara verdiğim resimleri karakter ve simge olarak tanıtmak eğer mümkünse, belki çözüm olabilir diye düşünüyorum.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn fmt1976,
Maalesef istediğim bu değil. Kısaca şöyle açıklayayım: Aldığım resme bir karaktere excelde ne işlem yapabiliyorsam yapabilmek istiyorum. Hücreler arası kopyalama ve worde aktarma gibi.