Hücre rengine göre veri yazdırma

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Herkese ii geceler. arkadaşlar hücrelerde renkler var her renk bir günü temsil ediyor. başka bir hücrede o renklere göre mesela a1 hücresi mavi ise pazartesi yaz gibi bir formül yazmk istiyorum. mümkün mü? bu renkleri formüllere nasıl dahil etcem bilmiyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Formüllerde RENKleri kullanamazsınız, renge dayalı işlem yapmak için mutlaka KOD kullanmak gerekir.
Gerekiyorsa cevabımın altındaki açıklamaları okuyarak örnek belge ekleyin ve sorunuzu belge üzerinden sorun derim.

Böylece daha çabik sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Ömer bey, arkadaşlar dosyayı bi inceleyebilir misiniz. makro ile bu iş nasıl yapılır.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, daha önce dosyanıza bakmıştım ve sanki çok önceden hatırladığım bir çalışma gibi geldi bana.
Ayrıca belgeyi pek de anlamadım doğrusu, açıklama var diye yazmışsınız ama sanırım ben göremedim.

Kısıtlı kod tecrübemle renk olayları, beni aşar gibi gördüm.

Renkler yerine değerlerle işlem yapmak sayfaya formül yazılmasını da sağlar, kod için de daha rahatlık getirir diye düşünüyorum.
Görsellik bakımından renk uygulamak; gerek kod ile ve gerekse de koşullu biçimlendirme vs yöntemiyle daha doğru bence.

Tercih sizin tabi.
Yeterli bilgi/tecrübesi olan üyeler destek verecektir, biraz sabırlı olmanızı öneririm.
.