Hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2003
Öğrenci listesine yazdığım isimlerin tabloda renkli gösterilmesini yapmaya çalışıyorum ama başaramadım. Ekteki dosya daha açıklayıcı olur herhalde yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

Sayın Ali bey

kusura bakmayın dosyayı kaldırdım,alfabetik kelimesi gözümden kaçmış.

Son düzenleme:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sayın mami amaç sadece sıralamak değil. İsimlerinde alfabetik sıralanması gerekiyor. Yoksa kısasını bende biliyorum.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Alfabetik kelimesine dikkat etmediğim için dosyayı kaldırdım.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın mami68,İki tane aynı isim için formülünüz çalışmaz. Buna bağlı altında diğer isimde listelenmez.O kısmıda düzeltiniz.

kemalist

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-01-2026
merhaba necdet bey;ali beyin yaptığı düzenlemede 170-180-197 gibi rakamlar bulunuyor bunlar nereden geliyor birde W ve x sütunlarında hiç birşe yokken neden formüllerin içinde bunlar var?Çünkü aynı fomülleri hücre isimlerini değiştirerek kendi dosyamda yapmaya çalıştığımda hiç bir şey çıkmıyor ortaya.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim....

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
W ve x sütunlarında hiç birşe yokken neden formüllerin içinde bunlar var?
Siz karıştırdınız sanırım. Formüllerin içinde W ve X ile ilgili birşey yok. Siz kendi dosyanıza uyarlayamadı iseniz ona birşey diyemem.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Sayın mami68,İki tane aynı isim için formülünüz çalışmaz. Buna bağlı altında diğer isimde listelenmez.O kısmıda düzeltiniz.
Merhabalar,

Sayın Ali bey

ben sizden daha az sütun kulanmak isterken bu sefer ben sizi geçtim.Ama yinede dosyayı ekliyorum fikir açısından belki siz bu formüllere değişik bir fikir verirsiniz diye.

Not:Benim gibi çırak ustayı geçmek isterse böyle olur.

Saygılarımla,iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kemalist

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
24-01-2026
siz karıştırdınız sanırım. Formüllerin içinde w ve x ile ilgili birşey yok. Siz kendi dosyanıza uyarlayamadı iseniz ona birşey diyemem.

.
Sayın Ali;yapmış olduğunuz formülleri uyarlamaya çalıştım fakat beceremedim.SÜTUN SIRALAMALARIDA ALFABETİK OLACAKTIR. dosya ektedir.şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kemalist

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
24-01-2026
Teşekkürler ali bey ellerinize sağlık.

kemalist

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
24-01-2026
dosyanız ektedir.
sayın ali bey öğrenmek adına bir satıra girilen formülleri aşağıdaki satırlara nasıl kopyalanıp yapıştırılır.kopyala yapıştır yaptığımda formül içindeki hücre numaraları değişmiyor.ilgin için şimdiden teşekkür ederim....

Ilgili dosya ektedir....

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Size önerilen formüllerin içindeki aşağıdaki kısımları 330 olarak değiştirmelisiniz. Yada kaç satır veriniz varsa o satır değerini yazmalısınız.

Eski yazım şekli;
Kod:
$B$6:$B$[COLOR=red]30[/COLOR]
Yeni yazım şekli;
Kod:
$B$6:$B$[COLOR=red]330[/COLOR]
Bu şekilde 30 gördüğünüz yere 330 yazarak başvuru aralıklarıı genişletmelisiniz. Dediğim gibi sayılar örnektir. Dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz.