hücre sabitleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe-İngilizce
Merhabalar;
Şirkette düzenli yaptığım bir rapor için makro kullanıyorum ve yazdığım makroyu daha geniş bir alanda kullanmak için değiştiriyorum. Fakat şöyle bir problemim var:
Bir liste olacak ve bu listeden veri doğrulama ile birlikte başka bir hücreden seçim alanı oluşturacam. Burdaki değere göre makroda yapılacak işler değişecek. Fakat makro esnasında sütun silme işlemi gerçekleştirmem gerketiği için bu liste ve seçim alanının yapıldığı hücre sola doğru kayacak ama ben bunu istemiyorum, çünkü makroda kullancağım if clause'da seçim alanındaki hücrenin değerine göre makro devam edecek, bu hücrede bir değer olmaması demek de makronun devem edememesi demek olacaktır.

Kısacası herhangi bir hücreyi, şekillerde yapabildiğimiz gibi sabitleme imkanımız var mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhabalar;
Şirkette düzenli yaptığım bir rapor için makro kullanıyorum ve yazdığım makroyu daha geniş bir alanda kullanmak için değiştiriyorum. Fakat şöyle bir problemim var:
Bir liste olacak ve bu listeden veri doğrulama ile birlikte başka bir hücreden seçim alanı oluşturacam. Burdaki değere göre makroda yapılacak işler değişecek. Fakat makro esnasında sütun silme işlemi gerçekleştirmem gerketiği için bu liste ve seçim alanının yapıldığı hücre sola doğru kayacak ama ben bunu istemiyorum, çünkü makroda kullancağım if clause'da seçim alanındaki hücrenin değerine göre makro devam edecek, bu hücrede bir değer olmaması demek de makronun devem edememesi demek olacaktır.

Kısacası herhangi bir hücreyi, şekillerde yapabildiğimiz gibi sabitleme imkanımız var mı?
Merhaba;
Ekle / Ad menüsünden ilgili hücreye bir ad tanımlayarak ve kodlarda da adres yerine bu adı kullanarak dener misiniz?
Örnek B7 hücresine sabit olarak ad tanımlamayı müteakip şekildeki gibi kullanılabilir.
Kod:
Range("sabit").Value = "www.excel.web.tr"

Excel Vers. ve Dili
Merhaba;
Ekle / Ad menüsünden ilgili hücreye bir ad tanımlayarak ve kodlarda da adres yerine bu adı kullanarak dener misiniz?
Örnek B7 hücresine sabit olarak ad tanımlamayı müteakip şekildeki gibi kullanılabilir.
Kod:
Range("sabit").Value = "www.excel.web.tr"
Merhabalar;

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben zaten makro içinde farklı çözümler ürettim ama sadece bunu yaparken excel'de hücre değerini sabitleme gibi birşey var mı diye kafama takıldığı için sordum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Böyle birşey var mı bende tam bilmiyorum, ama şu da bir yöntem ilgili sayfanın Worksheet_Change olayına sabit olacak hücreye bir atama yaparsanız, kod her değişiklikte çalışacağından o hücredeki değeri sabitlemiş olursunuz, ancak bu sefer sayfada gereksiz değerler olacaktır, bunu da göz ardı etmemek lazım.

Excel Vers. ve Dili
Makroyu yazdım kendi açımdan problemi giderdim, baya da araştırdım hücre sabitleme ile alakalı birşey bulamadım. İlgin için teşekkür ederim tekrardan.