hücre seçme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selamlar.Ekte verdiğim dosya da satırlar gizli olduğundan ctrl tuşuna basarak söz konusu hücreleri tek tek seçiyorum.Bunun başka bir yolu yordamı varmıdır.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Hücre seçme işleminden kastınız nedir? Hücreleri seçince ne gibi bir işlem olacak. Sorunuzu detaylı açıklayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
dosyada görüldüğü gibi alpt toplamları alnıdıktan sonra 2 kolona geliyorum ve toplamların olduğu satırları tek tek ctrl ile seçip biçimlendirme yapıyorum.aslında yapacağım tek şey biçimlendirme.Biz bu dosyayı başkasına gönderiyoruz ve bu şekilde görsellik yapılması gerekiyormuş.gizli satırlar olduğundan komple seçemiyoruz.bunun bir kısayolu olur mu?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
manuel yaptığım örneği gösteriyorum ekte.3. kolon açık olarak kaydettim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aşağıdaki işlemleri sırası ile uygulayınız.

B6:I102 aralığını fare ile seçin.

Aralık seçili iken Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünden Formül seçeneğini seçin ve Formül bölümüne,

=SOLDAN($E6;6)="toplam"

Yazın. İşlemi bitirmeden biçim butonuna basın ve desenden istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basın.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
rica etsem çok kısa ne yaptığımızı anlatırmısın ve birde yazı karekterini büyütemiyormuyum?Gerçekten çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
üstad acaba bende ki excel'den mi kaynaklanıyor.ekte ekran görüntüsünü yolladım son ricam bu :)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
üstad sağol ya.gönderdiğin linkten yaptım.teşekkürler herşey için

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yanlış anlamışım. Yazı boyutu için makro yazılması gerekiyor. Yazı boyutu önemli ise eğer isterseniz buna uygun makroyu yazabilirim. ?

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yok üstad o düzen menüsüne ggirip git dedikten sonra sadece görünen hücreler kısmınını seçtim.fakat 2. sütunda.ve karakterleri istediğim gibi değiştirdim.
teşekkürler.

Aşağıdaki işlemleri sırası ile uygulayınız.

B6:I102 aralığını fare ile seçin.

Aralık seçili iken Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünden Formül seçeneğini seçin ve Formül bölümüne,

=SOLDAN($E6;6)="toplam"

Yazın. İşlemi bitirmeden biçim butonuna basın ve desenden istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basın.

.
Hocam ,

F5 tuşuna basıp özel2den sonra boşlukları seç ile olmazmı?

Selamlar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yok üstad o düzen menüsüne ggirip git dedikten sonra sadece görünen hücreler kısmınını seçtim.fakat 2. sütunda.ve karakterleri istediğim gibi değiştirdim.
teşekkürler.

Hocam ,

F5 tuşuna basıp özel2den sonra boşlukları seç ile olmazmı?

Selamlar.